Ανακοινώνονται οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Ημερομηνία:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοινώνει σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου τους οριστικούς δικαιούχους του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», μετά και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν με την αποστολή sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/, στην οποία έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης.

Από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες». 

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», το μεγαλύτερο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών που έχει προκηρυχτεί ποτέ στην Ελλάδα. Σήμερα, πρώτοι οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν για να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών τους και στη συνέχεια να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς έως και 30%.. Παράλληλα, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας για αναζήτηση πόρων που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καύσωνας: Τι ισχύει με τηλεργασία, ποιοι κλάδοι...

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα λόγω του κύματος καύσωνα...

Μουντιάλ 2026: Το μυθικό ποσό που μπαίνει...

Η FIFA θα ανακοινώσει έσοδα-ρεκόρ από το Παγκόσμιο Κύπελλο...

Καύσωνας: Τι ισχύει με τηλεργασία, ποιοι κλάδοι...

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα λόγω του κύματος καύσωνα...

Μουντιάλ 2026: Το μυθικό ποσό που μπαίνει...

Η FIFA θα ανακοινώσει έσοδα-ρεκόρ από το Παγκόσμιο Κύπελλο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά: Έρευνα και δικογραφία μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων στο λιμάνι της Σούδας

Παράλληλα με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια μεταβαίνει...

Η Τράπεζα Χανίων συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα για το ψηφιακό ευρώ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων επιλέχθηκε από το Ευρωσύστημα για...