Ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από την Πλατεία Καλλιρρόης Παρρέν – Σιγανού

Ημερομηνία:

Σχετικά με το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από την Πλατεία Καλλιρρόης Παρρέν – Σιγανού στην παραλιακή λεωφόρο της παλιάς πόλης και σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και συνεργασίας με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Στέλιο Σπανουδάκη, προέβη στην εξής δήλωση:
«Η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους εναπόθεσης που βρίσκονται στην πλατεία του Λυκείου Ελληνίδων στην είσοδο του Ενετικού Λιμανιού, γίνεται με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό της υπηρεσίας καθαριότητας για τον οποίο όλοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι απολύτως ενήμεροι.
Στο συγκεκριμένο σημείο η υπηρεσία καθαριότητας παρεμβαίνει δύο φορές σε καθημερινή βάση. Μία φορά τα ξημερώματα για να μαζέψει τα απορρίμματα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία μετά τις 4 το απόγευμα.
Το ωράριο αυτό έχει γνωστοποιηθεί στους επιχειρηματίες της περιοχής, τους οποίους ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Σπανουδάκης, επισκέφθηκε και ενημέρωσε με παράκληση να συνεργαστούν, ώστε να διασφαλιστεί η καθαριότητα του δημόσιου χώρου.
Δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητό σε μερίδα επιχειρηματιών, ότι δεν πρέπει να εναποθέτουμε σκουπίδια ή ανακυκλώσιμα υλικά όλες τις ώρες της ημέρας. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς όχι μόνο καταστρατηγούν το ωράριο αλλά αφήνουν μεγάλες σακούλες με δύσοσμα απορρίμματα έξω από τους κάδους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις εικόνες αυτές, περί των οποίων εγείρονται διαμαρτυρίες και σχόλια.
Παρακαλούμε για ακόμα μια φορά να ακολουθηθούν οι οδηγίες που έχουν δοθεί, να τηρείται το ωράριο, να υπάρξει σεβασμός του δημόσιου χώρου και ελπίζουμε να γίνει κατανοητό πως το στοίχημα για μια καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας.
Κάθε ένας από εμάς, οφείλει να συμβάλει με συνεργασία και καλή θέληση για να επιτυγχάνουμε ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα και δει στην καθημερινότητα μας.
Από την πλευρά μας δόθηκε εντολή προς την υπηρεσία καθαριότητας να επιτηρεί τον συγκεκριμένο χώρο και εφόσον χρειαστεί να επιβάλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού...

Με μια φαντασμαγορική βραδιά έγινε η τελετή έναρξης του...

Η Όλγα Πολίτη από την ομάδα “Μπουμπούνες”...

Η Όλγα Πολίτη που εκπροσώπησε την Καρναβαλική Ομάδα "Μπουμπούνες"...

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού...

Με μια φαντασμαγορική βραδιά έγινε η τελετή έναρξης του...

Η Όλγα Πολίτη από την ομάδα “Μπουμπούνες”...

Η Όλγα Πολίτη που εκπροσώπησε την Καρναβαλική Ομάδα "Μπουμπούνες"...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε σε ρέμα

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...

Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00...