Ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από την Πλατεία Καλλιρρόης Παρρέν – Σιγανού

Ημερομηνία:

Σχετικά με το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από την Πλατεία Καλλιρρόης Παρρέν – Σιγανού στην παραλιακή λεωφόρο της παλιάς πόλης και σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και συνεργασίας με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Στέλιο Σπανουδάκη, προέβη στην εξής δήλωση:
«Η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους εναπόθεσης που βρίσκονται στην πλατεία του Λυκείου Ελληνίδων στην είσοδο του Ενετικού Λιμανιού, γίνεται με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό της υπηρεσίας καθαριότητας για τον οποίο όλοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι απολύτως ενήμεροι.
Στο συγκεκριμένο σημείο η υπηρεσία καθαριότητας παρεμβαίνει δύο φορές σε καθημερινή βάση. Μία φορά τα ξημερώματα για να μαζέψει τα απορρίμματα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία μετά τις 4 το απόγευμα.
Το ωράριο αυτό έχει γνωστοποιηθεί στους επιχειρηματίες της περιοχής, τους οποίους ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Σπανουδάκης, επισκέφθηκε και ενημέρωσε με παράκληση να συνεργαστούν, ώστε να διασφαλιστεί η καθαριότητα του δημόσιου χώρου.
Δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητό σε μερίδα επιχειρηματιών, ότι δεν πρέπει να εναποθέτουμε σκουπίδια ή ανακυκλώσιμα υλικά όλες τις ώρες της ημέρας. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς όχι μόνο καταστρατηγούν το ωράριο αλλά αφήνουν μεγάλες σακούλες με δύσοσμα απορρίμματα έξω από τους κάδους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις εικόνες αυτές, περί των οποίων εγείρονται διαμαρτυρίες και σχόλια.
Παρακαλούμε για ακόμα μια φορά να ακολουθηθούν οι οδηγίες που έχουν δοθεί, να τηρείται το ωράριο, να υπάρξει σεβασμός του δημόσιου χώρου και ελπίζουμε να γίνει κατανοητό πως το στοίχημα για μια καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας.
Κάθε ένας από εμάς, οφείλει να συμβάλει με συνεργασία και καλή θέληση για να επιτυγχάνουμε ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα και δει στην καθημερινότητα μας.
Από την πλευρά μας δόθηκε εντολή προς την υπηρεσία καθαριότητας να επιτηρεί τον συγκεκριμένο χώρο και εφόσον χρειαστεί να επιβάλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κουρταλιώτικο Φαράγγι:Έναρξη λειτουργίας σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου

ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ: ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ Από το...

16ος Γύρος Πόλης: «Δεν περπατάμε, αλλά...

Μια ανθρώπινη πλημμυρίδα θα κατακλύσει αύριο (Κυριακή, 17 Μαΐου...

Κουρταλιώτικο Φαράγγι:Έναρξη λειτουργίας σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου

ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ: ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ Από το...

16ος Γύρος Πόλης: «Δεν περπατάμε, αλλά...

Μια ανθρώπινη πλημμυρίδα θα κατακλύσει αύριο (Κυριακή, 17 Μαΐου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απολογισμός Δράσεων Τμήματος Τροχαίας Χανίων κατά το Πρώτο Τετράμηνο του 2026

Στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που εκπονεί η...

Θερμικές κάμερες, AI και 24ωρη επιτήρηση: Πώς τα drones θα «σαρώνουν» τα δάση φέτος

Περισσότερα από 100 drones θα ενισχύσουν φέτος το Πυροσβεστικό...

Μήνυμα Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για τη Μάχη της Κρήτης

Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί ένα από τα κορυφαία...