Ανακοίνωση Συντονιστικού Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης

Ημερομηνία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΡΗΤΗΣ

Εν όψει της εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία του πρωθυπουργού, οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης προκηρύσσουν εξάωρη στάση εργασίας (08:00-14:00), την οποία καλύπτει η ΟΕΝΓΕ, και καλούν τους γιατρούς των νοσοκομείων και της ΠΦΥ της Κρήτης να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30 π.μ.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που επιβάλλεται με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων και οδηγεί σε υποβάθμιση τα νοσοκομεία της Κρήτης, αναγκάζοντας τους ασθενείς σε ολοένα περισσότερες πληρωμές για εξετάσεις, θεραπείες και νοσήλια.

Οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού οδηγούν σε κύμα παραιτήσεων γιατρών, με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία των Παθολογικών Κλινικών Ρεθύμνου και Ιεράπετρας, των δομών ψυχικής υγείας παιδιών, του κέντρου αίματος του Βενιζελείου. Κενά «μπαλώνονται» με μετακινήσεις γιατρών (π.χ. παθολόγων και αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία Ηρακλείου στο ΓΝ Ρεθύμνου), που οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο υποστελέχωσης, εντατικοποίησης και νέων παραιτήσεων.

Απορρίπτουμε τα κυβερνητικά σχέδια για το νέο ΕΣΥ. Διεκδικούμε ενίσχυση του συνόλου των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ της Κρήτης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα και αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να μπορούν να παρέχουν καθολικά δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες δουλειάς μας.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου (ΕΓΕΣΝΡ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου (ΕΝΙΛ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων (ΕΓΕΣΝΧ)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην...

16 και 17 Ιουλίου 2026 Πανηγυρικά εορτάσθηκε, σε όλους τους...

Δήμος Ηρακλείου:Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) η πρώτη κοινή...

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε...

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην...

16 και 17 Ιουλίου 2026 Πανηγυρικά εορτάσθηκε, σε όλους τους...

Δήμος Ηρακλείου:Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) η πρώτη κοινή...

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς

Οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις από το εξωτερικό τροφοδοτούν...

Ρέθυμνο:Ευχαριστήριο μήνυμα μετά την Πανήγυρι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στην Κούφη

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΚΟΥΦΗΣ Ευχαριστήριο μήνυμα...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοικτά των Σισών Ρεθύμνου

Σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12...