Ανακοίνωση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας / Παράρτημα Χανίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ

Το Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της Προέδρου της ΕΓΕ, κ. Δέσποινας Λογιάδου, στην επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στον ΟΗΕ, ως Αντιπρόεδρος Γυναικών. Η Δέσποινα Λογιάδου είναι η πρώτη Ελληνίδα που συμμετέχει στην αποστολή από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στον ΟΗΕ και στην 67η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ (UN CSW67), τον Μάρτιο μεταξύ 6-17/2023.
Η 67η σύνοδος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη θέση των γυναικών (UN CSW67) στη Νέα Υόρκη θα εξετάσει τα ζητήματα της ισότητας των φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το θέμα προτεραιότητας θα είναι η «Καινοτομία και τεχνολογική αλλαγή και εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των όλες γυναίκες και κορίτσια». Η σύνοδος θα εξετάσει επίσης τα συμφωνηθέντα συμπεράσματα της εξηκοστής δεύτερης συνόδου, «Προκλήσεις και ευκαιρίες για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών της υπαίθρου».
Επίσης, η ΕΓΕ/Παράρτημα Χανίων ανακοινώνει τη βράβευση για το 2022, από την Ακαδημία Αθηνών, για πρωτότυπη επιστημονική μελέτη, δημοσιευμένη ή αδημοσίευτη, με θέμα αναφερόμενο στην παρουσία και τη συμβολή της Ελληνίδας στο φεμινιστικό κίνη
μα από το 1821 μέχρι τη σύγχρονη εποχή, του βιβλίου της Άννας Καραμάνου για το έργο της με τίτλο «Η ειρηνική εξέγερση των θηλυκών SAPIENS 1821-2021» (Εκδόσεις Αρμός, Αθήνα 2021).
Η διάκριση τόσο της Δέσποινας Λογιάδου όσο και της Άννας Καραμάνου μας γεμίζει χαρά και περηφάνεια!