Ανακύκλωση στην καθημερινότητα Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία από το Δήμο Αγίου Νικολάου και την εταιρείαCreta Recycling

Ανακύκλωση στην καθημερινότητα Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία από το Δήμο Αγίου Νικολάου και την εταιρείαCreta Recycling

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με την “Creta Recycling” – εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον τομέα της ανακύκλωσης –  υλοποίησαν το προηγούμενο διάστημα, ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προωθήσουν την γνώση καθώς και την αναγκαιότητα της πρακτικής αυτής, προτρέποντας εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητα τους. 

Συγκεκριμένα, από τις 9 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2023, ο εκπρόσωπος και υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας κ. Λαγουδάκης Θεόδουλος, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Βάρδα, επισκέφθηκαν δεκατρείς (13) εκπαιδευτικές δομές.

Συγκεκριμένα τα Δημοτικά Σχολεία : 1ο, 2ο,3ο,4ο,5ο Αγίου Νικολάου, Ελούντας, Κριτσάς, 1ο, 2ο Νεάπολης, Σισίου, Καλού Χωριού, Κρούστα καθώς και το Ειδικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, οι μαθητές των οποίων είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο και να ενημερωθούν μέσα από διαδραστικές διαδικασίες για την ανακύκλωση . 

Να σημειώσουμε ότι ήδη στις σχολικές μονάδες, γίνεται χρήση ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό), ενώ κρίθηκε επιβεβλημένο, οι μαθητές να ενημερωθούν και να δράσουν από κοινού και στο μέλλον, ώστε τα άχρηστα υλικά να οδηγούνται στην ανακύκλωση καταφέρνοντας με το τρόπο αυτό να ελαχιστοποιηθεί η περιβαλλοντική ρύπανση. 

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Βάρδας μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων δράσεων: “τα παιδιά αυτής της γενιάς διδάσκονται θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση, γνωρίζουν πλέον πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον και είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια το στοίχημα της ανακύκλωσης θα έχει κερδηθεί . Ευχόμαστε οι νέες γενιές να προτρέψουν και τους οικείους τους σε μια πιο ορθολογική διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.