Ανασχηματισμός : Ποιοι αποχώρησαν από την κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Γιάννης Βρούτσης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Εχασαν τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών.

Στον πρώην υπουργό Εργασίας (ο οποίος πάει για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) χρεώθηκαν διάφορες δυσλειτουργίες και λάθη που έγιναν, όπως τα προγράμματα κατάρτισης. Πρόσφατα τον είχε «αδειάσει» ο πρωθυπουργός με την ανακοίνωση της παράτασης της χορήγησης φαρμάκων σε 600 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, όταν ο κ. Βρούτσης είχε υποστηρίξει άλλα στη Βουλή. Ενδεχομένως να μην ήταν καλή και η χημεία που είχε με τον υφυπουργό, Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει τον καυτό φάκελο της συνταξιοδοτικής – ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν και παραμένει εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Κάποιες… κακές γλώσσες λένε ότι θα μπορούσε να έχει σχέση η αποχώρησή του με τα σενάρια εκλογών εντός του 2021 και ο κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει να ετοιμάσει το κόμμα για τις κάλπες, μια δουλειά για την οποία είναι ιδανικός.

Σημαντική είναι και η αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας είναι οι άλλες αποχωρήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Σήμερα τιμάμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους και τις...

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 52 χρόνια και...

52 χρόνια πολιτικής διαδρομής συμπλήρωσε χθες, Κυριακή 4 Οκτωβρίου,...

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Σήμερα τιμάμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους και τις...

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 52 χρόνια και...

52 χρόνια πολιτικής διαδρομής συμπλήρωσε χθες, Κυριακή 4 Οκτωβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: «Ξεκάθαρα εκλάπησαν από τον λόρδο Έλγιν»

Το διήμερο συνέδριο «Διάλογοι για την Αθήνα: Από τον...

Άνοιξε η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο επίδομα παιδιού Α21

Επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Επιδόματος Παιδιού Α21, προκειμένου...

«e-honey»: Ψηφιακό «μάτι» στο μέλι – Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για παραγωγούς και εμπόρους

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα καταγράφει την παραγωγή, τις εισαγωγές,...

Επίδομα θέρμανσης 2026: Η ημερομηνία-κλειδί για τα νέα ποσά και την πρώτη πληρωμή

Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Περισσότερα χρήματα για...