Ανασχηματισμός – Πώς φθάσαμε στο φιάσκο του Αποστολάκη – Γιατί επιλέχθηκε από τον Μητσοτάκη

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από άγριο παρασκήνιο, άλλαξε γνώμη για την υπουργοποίησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λίγη ώρα πριν την ορκωμοσία του

Ανασχηματισμός – Πώς φθάσαμε στο φιάσκο του Αποστολάκη – Γιατί επιλέχθηκε από τον Μητσοτάκη

Θύελλα έχει προκαλέσει η απόφαση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, να πει τελικά «όχι» στην πρόταση του πρωθυπουργού, να αναλάβει το αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, εφόσον πρώτα είχε αποδεχτεί.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από άγριο παρασκήνιο, άλλαξε γνώμη για την υπουργοποίησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λίγη ώρα πριν την ορκωμοσία του.

Η απροσδόκητη ανατροπή, προκάλεσε «πόλεμο» μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και φαρμακερές βολές από το Μαξίμου κατά του κ. Αποστολάκη.

Γιατί επιλέχθηκε ο Αποστολάκης

Για το «φιάσκο» με την… παρ’ ολίγον υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη μίλησε στο Κεντρικό Δελτίου Ειδήσεων του MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν ήταν μια καλή μέρα, χωρίς αμφιβολία. Ήταν μια αποκαλυπτική μέρα. Ήταν μια μέρα που επιβεβαιώθηκε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο: ο σκοπός, η φυσιογνωμία και οι τρόποι με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την πολιτική. Με μια αντιπολίτευση καταστροφική που πλήττει στον πυρήνα της την πολιτική και τους θεσμούς της» είπε ο κ. Οικονόμου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στον κ. Αποστολάκη.

«Ένα από τα συμπεράσματα που βγήκε από μέσα από τη διαχείριση των πυρκαγιών, αλλά και από την οξύτητα της συζήτησης στη Βουλή είναι ότι στην Πολιτική Προστασία -ανάμεσα στα υπόλοιπα- χρειαζόταν και ένα πρόσωπο που ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του, στα προσόντα του και στην εμπειρία του καλό θα ήταν να μην αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τις πολιτικές δυνάμεις, έτσι ώστε μην σπαταλάει χρόνο και ενέργεια για να απαντά σε κοκορομαχίες, σε κορώνες, να μην χρειάζεται να δίνει λόγο κάθε τρεις και λίγο για τις επιλογές του και να αφοσιωθεί σε πολύ σημαντικά πράγματα όπως πρέπει να κάνουν οι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας» είπε και συμπλήρωσε πως «ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι δεν πρέπει να έρχεται κάθε κυβέρνηση και να βάζει τους δικούς της στη Πολιτική Προστασία».

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον κ. Αποστολάκη γιατί ανάμεσα στα άλλα είχε τα εξής χαρακτηριστικά: ήταν μια προσωπικότητα που δεν προερχόταν από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν ένας άνθρωπος που είχε περάσει από υψηλές θέσεις ευθύνης, είχε μια επιχειρησιακή εμπειρία, εν πάση περιπτώσει ήταν ένας άνθρωπος του οποίου η τοποθέτηση θα εξασφαλίσει -τουλάχιστον- την ανοχή της αντιπολίτευσης, για τους λόγους, τους οποίους σας είπα πριν. Ήταν μια ενωτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη».

Πώς πυρπόλησε την προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του ευθύνεται για την απρόσμενη εξέλιξη που ακολούθησε των ανακοινώσεων για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Ο κ. Αποστολάκης εχθές το βράδυ αποδέχτηκε οριστικά την πρόσκληση για συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αφού είχε προηγηθεί ένας κύκλος διαβούλευσης. Σήμερα το πρωί μετά την ανακοίνωσή του δεχόταν συγχαρητήρια από ανθρώπους, ειδοποίησε το Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει στην ορκωμοσία. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ο ίδιος ζήτησε να ενημερώσει ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης τον κ. Τσίπρα» είπε και συμπλήρωσε πως «εδώ τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά».

«Το τι έγινε και τι δεν έγινε με τον κ. Αποστολάκη είναι μια συζήτηση. Για εμάς τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, ο κ. Αποστολάκης δέχτηκε, μετά βγήκε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον έλεγε αποστάτη, του έλεγε ότι εξαγοράζεται. Ο άνθρωπος δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε και έκανε πίσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

»Ακόμα κι αν δεχτώ ότι ο κ. Αποστολάκης άλλα έλεγε στον πρωθυπουργό και άλλα έλεγε στον κ. Τσίπρα και άλλα έλεγε στον ΣΥΡΙΖΑ, το ουσιαστικό πολιτικό θέμα είναι ένα: γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε ούτε καν ανοχή στην επιλογή ενός προσώπου που δεν μπορούσε να κατηγορηθεί για δεσμούς ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον Μητσοτάκη.

»Αναδεικνύεται η φυσιογνωμία, ο σκοπός και τι πραγματικά νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ από αυτό καταλαβαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα οποιασδήποτε πολιτικής, αλλά θέλει να έχει τη βάση ανεξαρτήτως αποτελέσματος να χρεώνει οτιδήποτε συμβαίνει στα πρόσωπα, στις πολιτικές, στις επιλογές και την οικογένεια του Μητσοτάκη» κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.