Αναστέλλονται οι πτήσεις από το Κατάρ μετά από 12 θετικά κρούσματα

Ημερομηνία:

Στη χθεσινή πτήση από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

19 νέα κρούσματα – Κανένας νέος θάνατος
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με την συγκεκριμένη πτήση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 2937 κρουσμάτων, 651 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48έτη(εύρος 0 έως 102 ετών),ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο φετινός Μάιος θύμισε 1987: Το καιρικό...

Μια πρωτοφανής «πολική» εισβολή έφερε χιόνια και έναν μίνι...

Κραυγή αγωνίας για τις γυναικοκτονίες – Δεν...

Μια σειρά από τραγικές υποθέσεις αποτυπώνει με τον πιο...

Ο φετινός Μάιος θύμισε 1987: Το καιρικό...

Μια πρωτοφανής «πολική» εισβολή έφερε χιόνια και έναν μίνι...

Κραυγή αγωνίας για τις γυναικοκτονίες – Δεν...

Μια σειρά από τραγικές υποθέσεις αποτυπώνει με τον πιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χάρης Καστανίδης: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με «πυρά» σε Ανδρουλάκη

Ο Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το...

Εκπαιδευτικές δράσεις με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του CINEphil_101

Στο πλαίσιο του CINEphil_101–Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου, που πραγματοποιείται...

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Περιφέρεια της Κρήτης

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν κατά τον εορτασμό...

Ηράκλειο:Συνελήφθησαν δύο άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα...