Ανασύρεται από το αρχείο η μήνυση Βγενόπουλου σε βάρος της Βασιλικής Θάνου – Τι απαντά η ίδια

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «κατά απόλυτη προτεραιότητα», προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Ανασύρεται από το αρχείο η μήνυση Βγενόπουλου σε βάρος της Βασιλικής Θάνου – Τι απαντά η ίδια

Από το αρχείο βγάζει ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, μετά από μήνυση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, σε βάρος της Βασιλικής Θάνου για απόπειρα εκβίασής του το 2016, όταν η ίδια ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Συγκεκριμένα, με ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «κατά απόλυτη προτεραιότητα», προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Η εντολή από τον κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο «χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων» και ως εκ τούτου αποτελεί νέο στοιχείο, που οδηγεί στην ανάσυρση και την επανεξέταση της υπόθεσης.

Για το θέμα εξέδωσε δήλωση η Βασιλική Θάνου:

«Eπαναλαμβανω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα, για όσα ακούγονται στην συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ., ως δήθεν αγγελιοφόρου μου. Αυτό άλλωστε θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο Οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μια προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία, που ο ίδιος την κατέγραφε, χωρίς όμως ο ίδιος να την επικαλεστεί, κατά την έρευνα της μήνυσής του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στην μήνυσή του.

Κατ’ αποτέλεσμα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που αγωνίσθηκε κατά της Διαφθοράς, παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη από κάποιους, που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται μάλιστα με τρόπο ύποπτο και μετά από έξι χρόνια, ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.