Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο για την «εκτέλεση» του 62χρονου καρδιολόγου στο Λασίθι

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

Αναβλήθηκε η εκδίκαση –σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος είχε “εκτελεστεί” τον Οκτώβριο του 2017, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, αναβλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας (πρώην πολιτικής αγωγής), λόγω κωλύματος της συνηγόρου της οικογένειας Καλαντζάκη, η οποία έπρεπε να βρίσκεται σε άλλη δίκη, σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως», κάτι που σημαίνει ότι θα προσδιοριστεί νέα δικάσιμος μέσα στο επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινές ισόβιες κάθειρξης η 42χρονη χήρα του γιατρού και ο 41χρονος πρώην εραστής της.

Το χρονικό

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης “εκτελείται” εν ψυχρώ από τον 41χρονο πρώην αστυνομικό βουλγαρικής καταγωγής. Πρόκειται για τον πρώην εραστή της 42χρονης συζύγου του καρδιολόγου. Το φονικό σημειώθηκε στα Πιλαλήματα, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας: Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου.

Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 41χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Μετά από μια “μαραθώνια” διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της επομένης, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τόσο τη 42χρονη χήρα του αδικοχαμένου γιατρού, όσο και τον 41χρονο: Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 41χρονο πρώην αστυνομικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθώς ο πρώην εραστής της χήρας Καλαντζάκη κηρύχθηκε ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αναφορικά με τη 42χρονη συμπατριώτισσά του, η Έδρα διαφοροποιήθηκε από το κατηγορητήριο, αλλά και από την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Η 42χρονη είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία σε βάρος του συζύγου της.

Στη δίκη, ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να μετατραπεί η κατηγορία που της είχε αποδοθεί από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Εντούτοις, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μετέτρεψε την κατηγορία από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Τελικά, τακτικοί και λαϊκοί (ένορκοι) δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχη τη 42χρονη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία του άνδρα της, και η χήρα του καρδιολόγου καταδικάστηκε – και αυτή – σε ισόβια κάθειρξη.

Αμφότεροι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η εκδίκαση της οποίας προσδιορίστηκε για σήμερα Τετάρτη.https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.