Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Εφετείο για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Για τις 24 Μαρτίου αναβλήθηκε η υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια που σημειώθηκε στις αρχές του Μαΐου 2020 με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Εφετείο για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 24 Μαρτίου.

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείο Κρήτης στα Χανιά κάθεται ο 31χρονος, σήμερα, γιος του ενός θύματος, Λευτέρη Καλομοίρη.
Με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση όσον αφορά τον θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πρωτόδικα, ο 31χρονος γιος του θύματος καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή κάθειρξης, για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Του επιβλήθηκε μάλιστα επιπλέον και ποινή φυλάκισης επτά ετών για οπλοχρησία, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δύο νεαροί είχαν εμπλακεί σε καυγά με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές.
Ο γιος του Καλομοίρη φέρεται να γρονθοκόπησε τον 30χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα πήγε σπίτι, πήρε έναν όπλο και κατευθύνθηκε στο σπίτι του Καλομοίρη.
Εκεί ξεκίνησε πάλη με τον 63χρονο πατέρα ο οποίος έπεσε νεκρός από το όπλο του 30χρονου
. Ο γιος του 63χρονου υποστήριξε ότι στη θέα του νεκρού του πατέρα, θόλωσε και πυροβόλησε επτά φορές κατά του 30χρονου, ρίχνοντάς τον νεκρό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.