Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο: Μήνυμα από το 112, εκκενώνονται τα Σαχτούρια!

Αναμένονται ισχυρότερες ριπές ανέμου αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο – Ρίψεις νερού πραγματοποιεί το ελικόπτερο Erickson

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά στις Μέλαμπες του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Στην περιοχή παρέμεναν από το περασμένο Σάββατο πυροσβεστικές δυνάμεις, λόγω του φόβου των αναζωπυρώσεων, οι οποίοι δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Το νέο μέτωπο έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις Μέλαμπες και τα Σαχτούρια, ενώ από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 δόθηκε εντολή για την εκκένωση των Σαχτουρίων.

Νωρίτερα, ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία προκειμένου να γίνει γρήγορα η απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρύτερη περιοχή πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson από τα Χανιά, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Μάλιστα, σε ετοιμότητα έχουν κληθεί να βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνει το ταχύτερο δυνατόν διακομιδή κάποιου τραυματία, εφόσον χρειαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν τις 5 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για τις περιοχές Κάτω Σακτούρια, Άγιο Παύλο και Αλκουμιανή Γυαλιά.

Αναμένονται ισχυρότερες ριπές ανέμου

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr επισημαίνουν ότι οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εμμένουν στην Κρήτη και μάλιστα τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρότερες ριπές στην περιοχή όπου σημειώθηκε η αναζωπύρωση.

Πιο συγκεκριμένα σημειώνουν:

“Επιμένουν και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου οι πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο νότιο Ρέθυμνο.

Στους χάρτες που ακολουθούν δίνονται δύο προγνωστικά στιγμιότυπα του ανέμου στην Κρήτη για τις απογευματινές και τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 18/07 , όπως υπολογίστηκαν από το μετεωρολογικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Όπως διακρίνεται, η μέση ένταση των ανέμων νωρίς το απόγευμα φθάνει τα 6 και τοπικά 7 Μποφόρ στην περιοχή της αναζωπύρωσης, ενώ αναμένονται ισχυρότερες ριπές. Μικρή εξασθένιση αναμένεται από τις βραδινές ώρες”.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.