Ανδρέας Ξανθός / Διατίμηση στις μάσκες υψηλής προστασίας και δωρεάν διαγνωστικά τεστ

Ανδρέας Ξανθός / Διατίμηση στις μάσκες υψηλής προστασίας και δωρεάν διαγνωστικά τεστ

Η κυβέρνηση, «μοιραία και άβουλη αντάμα», οδηγεί τη χώρα προς την κορύφωση της υγειονομικής τραγωδίας τονίζει ο Ανδρέας Ξανθός

Η πανδημία πλέον είναι εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός. Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να τεθούν άμεσα μέτρα περιορισμού των κοινωνικών συναθροίσεων και μαζικών εκδηλώσεων, αλλιώς θα είναι πολύ αργά.

Ο Ανδρέας Ξανθός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Άλφα 9,89 Fm ανέφερε ότι σε μια μέρα που προαναγγέλλεται πρωτοφανής έκρηξη κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας δηλώνει αισιόδοξος για τις αντοχές του ΕΣΥ και θα εκτιμήσει αν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα νωρίτερα από την Πρωτοχρονιά.

Η κυβέρνηση δεν έχει μάλλον καταλάβει ότι το αφήγημα της για «πανδημία ανεμβολίαστων», για «υποχώρηση του 4ου κύματος», και για «λήψη μέτρων αν χρειαστεί», έχει καταρρεύσει πλήρως, επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ παράλληλα τόνισε ότι είναι εκτός υγειονομικής πραγματικότητας και απειλεί ανοικτά τη Δημόσια Υγεία.

Ο Ανδρέας Ξανθός σημείωσε ότι όλη η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πανδημία ως μια «περαστική μπόρα» είναι στον αέρα, όλα γίνονται «κατόπιν εορτής», αποσπασματικά, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, χωρίς συνδυαστικές παρεμβάσεις στην επιδημιολογική επιτήρηση, στη συστηματική και δωρεάν ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, στη στοχευμένη πρόληψη στις εστίες υπερμετάδοσης και, κυρίως, χωρίς δραστική ενίσχυση του ΕΣΥ και αποσυμπίεση των δημόσιων νοσοκομείων με επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και πλήρη αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε, είναι πρόκληση να εξαγγέλλονται υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες FFP2 ή ΚΝ95 για είσοδο σε super market ή μέσα μαζικής μεταφοράς, συστηματικό testing), δηλαδή μέτρα που θα επιβαρύνουν οικονομικά τα φτωχά και μεσαία στρώματα, χωρίς την αντίστοιχη κρατική παρέμβαση στην αγορά όπως για παράδειγμα διατίμηση στις μάσκες υψηλής προστασίας. Και παράλληλα χωρίς δωρεάν κάλυψη των διαγνωστικών τεστ, για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι η κυβέρνηση, «μοιραία και άβουλη αντάμα», οδηγεί τη χώρα προς την κορύφωση της υγειονομικής τραγωδίας, χωρίς καν να έχει παραδεχθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποτίμησης του κινδύνου και εφησυχασμού. Αυστηρά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών συναθροίσεων και μαζικών εκδηλώσεων Τώρα! Χθες! Αλλιώς θα είναι πολύ αργά!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

https://soundcloud.com/user-665020045/andreas-xanthos-ston-niko?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Τα σχόλια είναι κλειστά.