Ανελέητη πολιτική από τη ΔΕΗ. Κόβει το ρεύμα χωρίς κανένα κοινωνικό φραγμό.

Ανελέητη πολιτική από τη ΔΕΗ. Κόβει το ρεύμα χωρίς κανένα κοινωνικό φραγμό.

Είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον να κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ χωρίς κανένα ηθικό ή κοινωνικό ενδοιασμό. Ανελέητα, χωρίς καμία συμπόνοια και χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Κάθε μέρα φτάνουν στα αυτιά μας περιπτώσεις βαριά ασθενών ή κοινωνικά ευάλωτων ομάδων ή μικρών επιχειρήσεων που έχουν πολλούς μήνες να δουλέψουν, για τους οποίους η ΔΕΗ αποφασίζει να μείνουν χωρίς ρεύμα και κατά συνέπειαν χωρίς την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών τους.

Η ΔΕΗ είναι η μόνη επιχείρηση στην Ελλάδα, που δεν θέλει να ακούσει καθόλου για την κρίση χρεοκοπίας που βιώνει ο τόπος (ως κράτος και ως πολίτες) και για την κρίση που προκάλεσε η επιβολή έκτακτων σκληρών μέτρων λόγω αποτροπής της διαποράς του κορωνοϊού.

Όταν η ανεργία και η φτώχεια έχουν χτυπήσει ταβάνι στη χώρα μας, δεν μπορεί η ΔΕΗ να παραμένει κουφή και να απαιτεί πλήρεις αποπληρωμές χρεών.

Οι υποθέσεις αλόγιστης διακοπής του ρεύματος σε οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις είναι παντού γνωστή.

Να σημειωθεί όμως ότι ήρθε ξανά στην επιφάνεια με την περίπτωση του πατέρα στη Ροδόπη, που παρακάλεσε τους ηλεκτρολόγους της ΔΕΗ, να κόψουν το ρεύμα σε μία ώρα γιατί τώρα κάνει το παιδί του μάθημα στο internet. Η παράκληση του πατέρα ήχησε σαν ράπισμα κατά της εφησυχασμένης πολιτείας που βολεύεται με υπερπαραγωγές νόμων χωρίς οφειλόμενη εξισορρόπηση με την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα.

Περίπτωση που άθελά της αναδεικνύει τα σύνθετα προβλήματα και ερείπια που πάντοτε αφήνει πίσω της η «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού»(!).

 

Διαβάστε σχετικά:

«Κόβουν Το Ρεύμα Ακόμη Και Σε Επιχειρήσεις Που Βρίσκονται Σε Αναστολή»

Τα σχόλια είναι κλειστά.