Άννα Μαντωνανάκη: «Ανοίγουμε μόλις αρθούν οι περιορισμοί»

Άννα Μαντωνανάκη: «Ανοίγουμε μόλις αρθούν οι περιορισμοί»

Μεγάλη έρευνα με κεντρικό θέμα “Πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι” διεξήγαγε η εφημερίδα “Καθημερινή”.

Σε αυτήν κλήθηκαν να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα και να δώσουν προτάσεις πολύ σημαντικοί παράγοντες του εγχώριου τουρισμού, μεταξύ άλλων και η Αννα Κ. Μαντωνανάκη, co-CEO του ομίλου Μαντωνανάκη και η Μάρι Δασκαλαντωνάκη, CEO της Grecotel [δες σχετική ανάρτηση]

Στην παρέμβασή της η Άννα Μαντωνανάκη δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξη, ενώ όπως επισημαίνει προετοιμάζονται από τώρα για τη μετά τον κορωνοϊό εποχή, τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και απολύμανσης των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και προσαρμόζοντας υψηλού επιπέδου προδιαγραφές φιλοξενίας μας στα νέα δεδομένα.

Στην παρέμβασή της η Άννα Μαντωνανάκη τόνισε:

Εξετάζουμε με προσοχή όλα τα δεδομένα που προκαλεί η πρωτοφανής υγειονομική κρίση, η οποία πλήττει καθοριστικά και τον τουριστικό κλάδο.

Βούλησή μας είναι να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία μας αμέσως μόλις αρθούν οι περιορισμοί που έθεσε η πολιτεία, τουλάχιστον εκείνα που απευθύνονται στους Έλληνες πελάτες μας. Κι αυτό γιατί, δυστυχώς, η υποδοχή ξένων επισκεπτών καθίσταται φέτος πολύπλοκη, καθώς εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των πτήσεων προς Ελλάδα, τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να τηρούνται αλλά και την κατάσταση που θα επικρατεί στις χώρες προέλευσης.

Από την πλευρά μας, πάντως, προετοιμαζόμαστε από τώρα για τη μετά τον κορωνοϊό εποχή: Τηρούμε αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και απολύμανσης των εγκαταστάσεών μας.

Αναδιατάσσουμε τους χώρους μας, ώστε να αυξηθεί η αναλογία τετραγωνικών μέτρων αλλά και προσωπικού ανά επισκέπτη. Και προσαρμόζουμε τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές φιλοξενίας μας στα νέα δεδομένα.

Βασιζόμαστε για όλα αυτά στην υψηλή ποιότητα των ανθρώπων μας και στη μεγάλη εμπειρία που έχουμε σωρεύσει μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Στην προσπάθειά μας έχουμε πολύτιμο αρωγό το κράτος, που από την πρώτη στιγμή μάς στήριξε με σοβαρότητα και συνέπεια για την ενίσχυση όχι μόνο των τουριστικών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της χώρας, αλλά και των εργαζομένων, που είναι η ψυχή των επιχειρήσεών μας.

Οι έγκαιρες και εύστοχες πρωτοβουλίες της πολιτείας κατόρθωσαν να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα – και αυτό αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς.

Η εθνική αυτή επιτυχία αποτελεί πλέον ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα και τις επιχειρήσεις της, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για την προσέλκυση πελατείας, προσφέροντας νέα δυναμική όταν με το καλό ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της χώρας.

Όλα αυτά μας κάνουν αισιόδοξους ότι τελικά θα αντεπεξέλθουμε με επιτυχία στις πρωτόγνωρες για τον κλάδο μας δυσκολίες. Και ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα για να αποδείξουμε ότι, με τη βοήθεια της πολιτείας, η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να συμβάλει ώστε η πατρίδα μας να τεθεί και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Πηγή: Καθημερινή

Τα σχόλια είναι κλειστά.