Ανώγεια: Ομάδα 10 ατόμων ξυλοκόπησε 16χρονο επειδή φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι

Ημερομηνία:

Τι αναφέρει σε επιστολή της η μητέρα του ανήλικου που καταγγέλλει το περιστατικό – Ο 16χρονος μεταφέρθηκε από συγγενείς του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου αγοριού από ομάδα 10 ατόμων, στα Ανώγεια, στην Κρήτη, επειδή… φορούσε σκουλαρίκι και βερμούδα.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή της Καβαλαριάς, όπως καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού, η οποία έχει καταγωγή από τα Ανώγεια και βρίσκεται στο χωριό μαζί με τον γιο της για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το ανήλικο αγόρι μεταφέρθηκε από συγγενείς του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και κατεγράφη το περιστατικό.

Δύο νεαροί που βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν, προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον 16χρονο αλλά δεν τα κατάφεραν αφού στοχοποιήθηκαν και αυτοί από την ομάδα των 10 νταήδων.

«Είσαι ξένος, δεν ντύνεσαι σαν κι εμάς, δεν είσαι σαν και μας…τότε όχι, δεν ανήκεις εδώ», γράφει η μητέρα στην επιστολή της περιγράφοντας πως αντιμετωπίστηκε ο γιος της

«Κοκκίνισε κι η ντροπή»
Η μητέρα του 16χρονου κατήγγειλε το περιστατικό με επιστολή στο anogi.gr, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Δυστυχώς, το δικό μου παιδί, μέσα στο ίδιο μου το χωριό, βίωσε με τον πιο άσχημο και αφιλόξενο τρόπο το νταϊλίκι και την ενορχηστρωμένη επίθεση άλλων παιδιών, γιατί απλά δεν τους άρεσε το γεγονός ότι κυκλοφορεί στ’ Ανώγεια με βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί!

Αυτά είναι σήμερα τα κριτήρια των δεκαπεντάχρονων παιδιών που ασφυκτιούν μέσα στα ίδια τους τα όρια και πλαίσια, που προφανώς άλλοι τους έχουν επιβάλλει.

Είσαι ξένος, δεν ντύνεσαι σαν κι εμάς, δεν είσαι σαν και μας…τότε όχι, δεν ανήκεις εδώ.

Και πώς το εξαργυρώνουμε αυτό; Σε στέλνουμε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο… τόσο απλά και με συνοπτικές διαδικασίες…..και καλή τύχη.

Δέκα εναντίον ενός…πόσο άνανδρο! Και η ντροπή κοκκίνησε».

Η έκκληση
Η ίδια απευθύνει και μια έκκληση: «Απευθύνομαι στους γονείς που έχουν απομακρυνθεί από τα παιδιά τους, στα παιδιά που δεν συζητούν πια με τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, στην Ανωγειανή και τον Ανωγειανό που κοπιάζει και αγωνίζεται γιατί θέλει για το χωριό μας το καλύτερο, που θέλει τη νέα γενιά να ξεπεράσει τις προηγούμενες, την κοινωνία μας να πηγαίνει μπροστά και όχι πίσω, που δεν θέλει εκπτώσεις στις αξίες και την ηθική.

Απευθύνομαι σε όλους όσοι βλέπουν το πρόβλημα και δεν εθελοτυφλούν να ενεργοποιηθούν, να βοηθήσει ο καθένας από το μετερίζι του να ξαναγίνει ο τόπος μας αυτό που του αξίζει και ο κάθε Ανωγειανός και Ανωγειανή πνεύμα ελεύθερο και δημοκρατικό με σεβασμό στον συνάνθρωπο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ιστορική υπερχείλιση στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου τον...

Για πρώτη φορά από την κατασκευή και ολοκλήρωση του...

Ρέθυμνο:Σύλληψη ατόμου με όπλα και χιλιάδες φυσίγγια

Συνελήφθη -1- ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων...

Ιστορική υπερχείλιση στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου τον...

Για πρώτη φορά από την κατασκευή και ολοκλήρωση του...

Ρέθυμνο:Σύλληψη ατόμου με όπλα και χιλιάδες φυσίγγια

Συνελήφθη -1- ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του μετά από διαπληκτισμό

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Εξοικονομώ 2025: Εξασφαλίστηκαν 425,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Παιδική παχυσαρκία: Οι επιπλοκές που εμφανίζονται από τα σχολικά χρόνια

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία μπορεί να αρχίσουν...