Ανοιχτές ημέρες επισκέψεων στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε το ευρύ κοινό με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την ευζωία των ζώων γενικότερα.
Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το Κυνοκομείο εκπαιδευτικοί από δέκα (10) σχολεία της περιοχής, έπειτα από πρόσκληση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών, σε συνέχεια της συνεργασίας και πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.
Επίσης, στις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμα επίσκεψη από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Γοργολαίνη. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους επιτρεπόμενους χώρους και ενημερώθηκαν εφ’ όλης για τη φροντίδα των ζώων του Κυνοκομείου. Η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού & Εθελοντισμού, κα Εύη Μαρτιμιανάκη, μίλησε για τη λειτουργία του Κυνοκομείου αλλά και για το σημαντικό έργο των εργαζομένων και των εθελοντών.
Στο επόμενο διάστημα προγραμματίζονται και άλλες επισκέψεις σχολείων ή/και εκπαιδευτικών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων καθώς και την υλοποίηση σχετικών δράσεων με μαθητές και όχι μόνο.
Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μαρία Καναβάκη, δήλωσε σχετικά: « Η εκπαίδευση των δημοτών αλλά και η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα διαχρονικό στόχο του Δήμου Ηρακλείου. Είναι σημαντικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Εκπαιδευτικό σύστημα να οργανώσουμε από κοινού τις ενέργειές μας προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις για την εξασφάλιση στέγης, φαγητού και περίθαλψης τους καθώς και για την ενίσχυση των υιοθεσιών των αδεσπότων».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΓΝΗ: Μειώνει στο 50% τις αιμοδοσίες –...

Χάνουμε πολύτιμο αίμα που συγκεντρώνεται με μεγάλες δυσκολίες στα...

Ενδοοικογενειακή βία: Αύξηση των περιστατικών – Δύο...

60 περιστατικά σε μόλις ένα μήνα! Ανησυχητικά είναι τα περιστατικά...

ΠΑΓΝΗ: Μειώνει στο 50% τις αιμοδοσίες –...

Χάνουμε πολύτιμο αίμα που συγκεντρώνεται με μεγάλες δυσκολίες στα...

Ενδοοικογενειακή βία: Αύξηση των περιστατικών – Δύο...

60 περιστατικά σε μόλις ένα μήνα! Ανησυχητικά είναι τα περιστατικά...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Απόβαση» των αγροτοκτηνοτρόφων στην Αθήνα-Θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στις 13 Φεβρουαρίου

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΗ στην προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου...

Μνήμη: Υπάρχει τρόπος να μην ξεχνάμε τίποτα – Τα κόλπα που βοηθούν

Χάνετε συχνά κλειδιά, κινητό ή πορτοφόλι; Ειδικοί εξηγούν γιατί...

ΠΑΓΝΗ: Μειώνει στο 50% τις αιμοδοσίες – Όχι γιατί δεν υπάρχουν αιμοδότες αλλά γιατί δεν έχει προσωπικό

Χάνουμε πολύτιμο αίμα που συγκεντρώνεται με μεγάλες δυσκολίες στα...