Ανοικτές δράσεις σε παραλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

Η προστασία για το Κρινάκι της Άμμου στο επίκεντρο

Εκδήλωση με παράλληλες δράσεις σε παραλίες διοργανώνει στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου μέσω των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού, μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Πολιτισμού και Ανάπτυξης «Κρητών Δράσεις και Αποδράσεις» την Παρασκευή 7/6.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 το πρωί στην παραλία Αρίνα και στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην παραλία του Παγκρητίου Σταδίου. Η δράση, με την ονομασία «Κινδυνεύω να εξαφανιστώ! Προστατέψτε με!» θα επικεντρωθεί στην προστασία του αγριολούλουδου που είναι γνωστό ως Κρινάκι της Άμμου (pancratium maritimum). Οι εκπρόσωποι των Δήμων και οι εθελοντές θα τοποθετήσουν πινακίδες για την προστασία του σπάνιου αυτού φυτού το οποίο είναι ενδημικό στην περιοχή της Μεσογείου και της Νοτιοδυτικής Ευρώπης και λατρεύτηκε ως ιερό λουλούδι κατά τη Μινωική Εποχή. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα προχωρήσουν στον καθαρισμό των δύο παραλιών.

Στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δράσεις είναι ανοικτές για το κοινό και οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την προστασία του ενδημικού φυτού και την μείωση της ρύπανσης των ακτών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.