Η ανθρωποκεντρική αντίληψη στο επίκεντρο των πολιτικών της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Αντιπεριφερειάρχης διασύνδεσης με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα στο επιστημονικό συνέδριο για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες

Στην επιλογή ουσιαστικής στήριξης από την Περιφέρεια Κρήτης κάθε πτυχής της επιστημονικής δραστηριότητας στον νησί μας και στη συμβολή της ώστε οι καρποί της επιστημονικής προόδου να έχουν άμεσο αντίκρισμα στο κοινωνικό σύνολο, αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στον 21ο αιώνα» που έγινε στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα διασύνδεσης της Περιφέρειας Κρήτης με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), το Δήμο Ρεθύμνης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

«Ο συσχετισμός με το αντικείμενο του συνεδρίου», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Ματαλλιωτάκης, «έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο επίκεντρο της επιστήμης σας, όπως και στο αντίστοιχο επίκεντρο των κοινωνικών πολιτικών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται ο άνθρωπος».

«Στο σύνολό της η πολιτική και ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης», συνέχισε ο κ. Ματαλλιωτάκης, «διαπνέεται από ανθρωποκεντρική αντίληψη και για τον λόγο αυτά τα ζητήματα που αφορούν κοινωνικές πολιτικές βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας».

«Για να πετύχουμε τους στόχους μας», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Ματαλλιωτάκης, «με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, καλλιεργούμε την συνεργασία με όλους τους επιμέρους επιστημονικούς φορείς. Αναζητούμε σε κάθε πεδίο τις καλές πρακτικές που έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα οπουδήποτε δοκιμάστηκαν και συμβάλουμε όσο μπορούμε στην προώθηση, τη διάχυση και την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, ώστε να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην ανάπτυξη του νησιού μας και στην ευημερία των συμπολιτών μας».

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη του ρόλου και της σημασίας των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στη σύγχρονη εποχή και η ανάλυση κρίσιμων πτυχών – διαστάσεων των συγκεκριμένων επιστημών απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.
Παράλληλα το συνέδριο απασχόλησαν οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας και οι προοπτικές των αποφοίτων, οι πηγές και το ύψος χρηματοδότησης, η κοινωνική και ευρύτερη απήχηση της έρευνας, οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και ο τρόπος αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.