Ηράκλειο : Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στο Βενεράτο σε συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – Περιφέρειας Κρήτης

Δράση προληπτικής ιατρικής στην Κοινότητα του Βενεράτου με την επίσκεψη της κινητής μονάδας του Μαστογράφου για δωρεάν εξετάσεις, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας) υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Κρήτης (Π.Κ.) και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Εποπτεύοντα στον τομέα Υγείας και Κινητών Μονάδων Γιώργο Πιτσούλη.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας θα βρίσκεται στο Βενεράτο και συγκεκριμένα μπροστά στο κτίριο της Κοινότητας, την Δευτέρα 17-06-2024 στις 09.00 το πρωί.
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Κοινότητα Βενεράτου και το Γραφείο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων με έδρα το Βενεράτο (τμ. ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Ν. Αλικαρνασσού) – τηλ. επικ. 2813400822, που υποστηρίζει την υλοποίηση της δράσης.
Πληροφορίες για την εξέταση – μαστογραφία
• Η προληπτική εξέταση – μαστογραφία απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40-75 ετών (κατά προτεραιότητα: γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες)
• Αποκλείονται οι γυναίκες: α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, β) μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών, γ) γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Να μην έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
Σημείωση: Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στην εξέταση είναι απαραίτητο, εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό, να τις κρατούν μαζί τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.