Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μ. Λιονή στο σεμινάριο «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση»

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μ. Λιονή στο σεμινάριο «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση» που διοργανώθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο από την Περιφέρεια Κρήτης & την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα το Κλειστό Γυμναστήριο Περιβολίων, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες του σεμιναρίου «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση».
Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, υλοποιείται από το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Τις εργασίες του σεμιναρίου, που οργάνωσε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κα Παπαϊωάννου με την ομάδα της, παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, κυρίως καθηγητές φυσικής αγωγής, των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ρεθύμνου.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:
« Μια πολύ χρήσιμη εκπαιδευτική δράση, που αφορά στη Βασική υποστήριξη της Ζωής και την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου, μετά από συνεργασία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με την Περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα, με την υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος η Περιφέρεια Κρήτης προχώρησε και στην προμήθεια απινιδωτών, οι οποίοι σε συνεργασία με τους Δήμους της Κρήτης και του Ρεθύμνου συμπεριλαμβανομένου, θα τοποθετηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία των πόλεων του νησιού μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.