Αντώνης Ρέμος: Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή – Θα συνεχίσω να εργάζομαι, δεν θα ακυρώσω καμία συναυλία

Ημερομηνία:

«Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Αντώνης Ρέμος ο οποίος χαρακτηρίζει τις διαρροές σχετικά με την έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία «θεσμικό ατόπημα».

Παράλληλα δηλώνει ότι δεν είναι «κατηγορούμενος» αλλά «ερευνώμενος» και ξεκαθαρίζει ότι «θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι».

Η δήλωση του τραγουδιστή είναι η ακόλουθη:

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ – τάχιστα – να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο.

Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου.

Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους.

Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος.

Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι.

Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Η έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη διενήργησε έρευνα σε εταιρεία του τραγουδιστή, που δεν συνδέεται με δραστηριότητες στο χώρο του θεάματος, και εντόπισε σοβαρές ενδείξεις για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με βάση τα ευρήματα αυτά η Αρχή έπειτα από πολύμηνη έρευνα προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της ελεγχόμενης εταιρείας, σκαφών αλλά και θυρίδων -εφόσον βρεθούν- μέχρι του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Το πόρισμα με τα στοιχεία διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και ανάλογα με τα αποδεικτικά στοιχεία θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Περιορίστηκε η πυρκαγιά εντός του κτιρίου του...

Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 10 υδροφόρα, δυο βραχιονοφόρα και...

Αύξηση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη στην...

Από 1,06 σε 1,29 εκατ. οι καταγεγραμμένοι ασθενείς. Σημαντική αύξηση...

Περιορίστηκε η πυρκαγιά εντός του κτιρίου του...

Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 10 υδροφόρα, δυο βραχιονοφόρα και...

Αύξηση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη στην...

Από 1,06 σε 1,29 εκατ. οι καταγεγραμμένοι ασθενείς. Σημαντική αύξηση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αύξηση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα

Από 1,06 σε 1,29 εκατ. οι καταγεγραμμένοι ασθενείς. Σημαντική αύξηση...

Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με το ΜΙΔΑ: Διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα, το 2027 οι ρυθμίσεις στον ΕΝΦΙΑ

Μεταβατική περίοδος για διορθώσεις πριν την επιβολή προστίμων. Αντίστροφη μέτρηση...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη τη Δευτέρα 13 Ιουλίου – Περιοχές και ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Δευτέρα 13 Ιουλίου,...