Απάντηση Δένδια και Ντόρας … στις φωνές που ζητούν ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών…

Απάντηση Δένδια και Ντόρας … στις φωνές που ζητούν ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών…

Απάντηση στις φωνές που ζητούν την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά τις δηλώσεις Ζάεφ ότι η συμφωνία είναι στον αέρα μετά το «όχι» των Ευρωπαίων στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, έδωσε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας.

«Για εμάς το ζήτημα είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της», είπε ο υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για θέματα αρμοδιότητάς του.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε μάλιστα, ότι η ΝΔ έχει τοποθετηθεί για τα προβλήματα που υφίστανται στη συμφωνία με τη γειτονική χώρα, πλην όμως, όπως είχε και προεκλογικά δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη θέση της σε ισχύ, η χώρα είναι απολύτως υποχρεωμένη να την τηρήσει.

Λίγο αργότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργός Εξωτερικών, επεσήμανε πως ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας θα είχε τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα.

«Επειδή διάφοροι πανηγυρίζουν και ακούω διάφορα, από διάφορα media ότι “ιδού η ευκαιρία μας να ακυρώσουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών”. Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά θα γύριζα το ρολόι πίσω. Αλλά το ρολόι δεν γυρίζει πίσω.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ξεκινάει από κει που βρίσκεται σήμερα και όχι από εκεί που βρισκόταν όταν παρέδωσε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα από εδώ που βρίσκεται σήμερα το “ιδού, η διάλυση της Συμφωνίας” σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα χειρότερα δυνατά», είπε και πρόσθεσε:

«Θέλω να το έχω πει αυτό κύριε Πρόεδρε, και να με ακούει ο ελληνικός λαός, διότι ο λαϊκισμός στην εξωτερική πολιτική είναι εύκολη ιστορία, όταν γίνεται όμως κατά τρόπο ανεύθυνο, ενέχει και κινδύνους, δεν είναι μόνο μια λαϊκίστικη προσέγγιση».

Ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, έστειλε αυστηρό μήνυμα να μην εργαλειοποιείται για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. «Το μεταναστευτικό δεν επιτρέπεται να εργαλειοποιείται για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, ούτε για την απόσπαση οικονομικών ανταλλαγμάτων», επεσήμανε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών και παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στράφηκε επί της ουσίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να μην αναπαραγάγουν απολύτως ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Σε ό,τι αφορά στην κλιμάκωση των προκλήσεων της Άγκυρας, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως κοινή αντίληψη Ελλάδας – Τουρκίας είναι ότι «η εποχή της διπλωματίας των κανονιοφόρων, που επαγγέλλεται και υλοποιεί η Τουρκία, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ανήκει στον 19ο αιώνα όσο κι αν δεν το καταλαβαίνει η Τουρκία»…

Τα σχόλια είναι κλειστά.