Απάτη: Προσοχή! Στέλνουν SMS για δήθεν κέρδη 950.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Μία μεγάλη απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την εταιρεία PepsiCo Hellas Μ. ΑΒΕΕ καθώς, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της, αποστέλλονται SMS σε τυχαίους συνδρομητές για τη δήθεν βράβευσή τους με 950.000 ευρώ από την εταιρεία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «πρόκειται για κακόβουλη απάτη (phising), με σκοπό την απόκτηση κρίσιμων προσωπικών στοιχείων ανυποψίαστων πολιτών για την εγκληματική αξιοποίησή τους», καθώς η εν λόγω εταιρεία «ουδεμία σχέση έχει με την ενέργεια αυτή» και έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων Αρχών για την διερεύνηση της απάτης.

Οι λήπτες αυτών των SMS πρέπει να τα αγνοήσουν, να τα διαγράψουν άμεσα από το κινητό τους και, σε καμιά περίπτωση, να μην κοινοποιήσουν προσωπικά τους στοιχεία.

Όποιοι αντιληφθούν ότι έχουν εξαπατηθεί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, τηλέφωνο: 11188).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καλοκαιρινή δουλειά στα όρια της αντοχής –...

«Ονειρο θερινής νυκτός» οι διακοπές για χιλιάδες εργαζόμενους στα...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Καλοκαιρινή δουλειά στα όρια της αντοχής –...

«Ονειρο θερινής νυκτός» οι διακοπές για χιλιάδες εργαζόμενους στα...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στ. Αρναουτάκης: «Κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας»

Έναρξη του 6ου Συνεδρίου Γεωπάρκων στα Ανώγεια Την έναρξη των...

«Απουσία του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη»

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, κατά το χρονικό...

Μητσοτάκης: Εκλογές με μία μόνο κάλπη – Το δίπλωμα οδήγησης Τσίπρα, ο αδιανόητος Σαμαράς

Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να καταδείξει σιγουριά και σταθερότητα του...