Απειλές θανάτου από Ισλαμιστές δέχεται ο δήμαρχος του Λονδίνου

– Τέθηκε υπό αστυνομική προστασία

Ο δήμαρχος του Λονδίνου αντιμετωπίζει απειλές θανάτου από ισλαμιστές εξτρεμιστές, αλλά και από την ακροδεξιά.

Απειλές κατά της ζωής του έλαβε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, από ισλαμιστές εξτρεμιστές. Ο πρώην υψηλόβαθμος βουλευτής των Τόρις λαμβάνει αστυνομική προστασία, η οποία συνήθως προορίζεται μόνο για συγκεκριμένους υπουργούς ή μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Guardian, ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της πρωτεύουσας, έχει μια ομάδα περίπου 15 αστυνομικών προστασίας που τον προστατεύουν όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ πηγή με γνώση θεμάτων ασφαλείας, αναφέρει ότι αντιμετωπίζει απειλές θανάτου από ισλαμιστές εξτρεμιστές, αλλά και από την ακροδεξιά.

«Ο Σαντίκ αντιμετωπίζει απειλές από ένα ευρύ φάσμα πηγών»

Ο δήμαρχος του Λονδίνου είχε καταγγείλει έντονα την ισλαμιστική τρομοκρατία όταν η πόλη δέχθηκε δύο επιθέσεις τζιχαντιστών το 2017, μετά την επακόλουθη επίθεση στο Μάντσεστερ, και όταν ένας ακροδεξιός εξτρεμιστής στόχευσε πιστούς που έβγαιναν από τζαμί του Λονδίνου.

Ορισμένοι ισλαμιστές εξτρεμιστές βλέπουν τους μουσουλμάνους που κατέχουν δημόσια αξιώματα στις δυτικές δημοκρατίες ως πιθανούς στόχους. Ως βουλευτής, ο Χαν ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ως δήμαρχος.

Αξιωματούχος είπε στον Guardian: «Ο Σαντίκ αντιμετωπίζει απειλές από ένα ευρύ φάσμα πηγών. Το κύριο μέλημά του ήταν πάντα η ασφάλεια της οικογένειάς του, καθώς και το γεγονός ότι οι νέοι με την καταγωγή του θα το ξανασκεφτούν ηια να εισέλθουν στη δημόσια ζωή».

Ποιος άλλος απείλησε τον δήμαρχο

Στην συνέχεια, την Τρίτη αποκαλύφθηκε ότι ο Χαν δέχτηκε απειλές για την ζωή του το Σαββατοκύριακο, μετά από το σχόλιο που έκανε ο Άντερσον ότι ο δήμαρχος ελέγχεται από ισλαμιστές και «έδωσε το κεφάλαιό μας στους συντρόφους του».

Ο λόγος για τον 52χρονο κάτοικο του Ίπσουιτς, Κρίστοφερ Μάσεϊ, ο οποίος διατύπωσε απειλές με στόχο τον δήμαρχο σε δύο κλήσεις, όπως διαπίστωσε η αστυνομία του Σάφολκ. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί την ενοχή του και σε δύο άλλες περιπτώσεις για αποστολή επικοινωνίας όπου απειλούσε τον παραλήπτη με θάνατο ή σοβαρή βλάβη.

Σημειώνεται δε ότι βάσει των διατάξεων του νέου νόμου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ο 52χρονος θα μπορούσε πλέον να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης.

Τι ανέφερε ο Άντερσον για τις απειλές

Μιλώντας στο GB News την Παρασκευή, ο Άντερσον είπε: «Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι ισλαμιστές ελέγχουν τη χώρας μας, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι ελέγχουν τον Χαν και ελέγχουν το Λονδίνο αλλά και τον Κιρ Στάρμερ»

«Και πάλι, αυτό οφείλεται στον Χαν, στην πραγματικότητα έδωσε την πρωτεύουσά μας στους συντρόφους του. Προσέξτε, γιατί αν αφήσετε το Εργατικό Κόμμα να μπει από την πίσω πόρτα, περιμένετε περισσότερα από αυτό και περιμένετε οι πόλεις μας να καταληφθούν από αυτούς τους τρελούς». Νωρίτερα χρησιμοποίησε μια ξεχωριστή τηλεοπτική εμφάνιση για να ισχυριστεί ότι ο Χαν «σχεδόν απολαμβάνει» να βλέπει χαοτικές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο.

Ο δήμαρχος επέκρινε τον βουλευτή του Άσφιλντ επειδή έριξε «καύσιμο στη φωτιά του αντιμουσουλμανικού μίσους», χαρακτηρίζοντας τα σχόλιά του ως «ισλαμοφοβικά» και «ρατσιστικά». Το Σάββατο, ο Άντερσον απομακρύνθηκε από το Κόμμα και αργότερα του είπαν ότι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε.

Μόσχα: Ο αμερικανικός στρατός προσεγγίζει ένοπλους ισλαμιστές για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Ρωσία

Τα σχόλια είναι κλειστά.