Απειλούνται από λειψυδρία τα «εγκλωβισμένα» κοπάδια στα ορεινά του Μυλοποτάμου – Ζητούν άδεια μετακίνησης λόγω έλλειψης νερού

Ημερομηνία:

Και από τον εφιάλτη της λειψυδρίας απειλούνται τα αιγοπρόβατα της Κρήτης τα οποία παραμένουν εγκλωβισμένα στους ορεινούς όγκους, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα για πανώλη των τελευταίων ημερών

Όπως αποκαλύπτει ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλος Παπαδάκης τα αιγοπρόβατα δεν έχουν στάλα νερό για να πιούν και κινδυνεύουν να ψοφήσουν με φόντο τις άδειες δεξαμενές στον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου.

Όπως είναι γνωστό, μέχρι τις 19 Αυγούστου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τη μετακίνηση και σφαγή ζώων λόγω της Πανώλης στα αιγοπρόβατα.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της λειψυδρίας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άρση της απαγόρευσης στη μετακίνηση των αιγοπροβάτων ώστε να μετακινηθούν ελάχιστα χιλιόμετρα και στα χειμαδιά όπου υπάρχει νερό, διότι στην αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές.

Και ενώ τα σφαγεία στην Ελλάδα είναι κλειστά έως τις 19 Αυγούστου, με την οικονομική καταστροφή να είναι τεράστια και στην Κτηνοτροφία της Κρήτης, την ίδια στιγμή , συνεχίζονται οι εισαγωγές σφαγμένων αμνοεριφίων κυρίως από την Ρουμανία και την Ισπανία σε όλη την Ελλάδα και στο νησί μας, καλύπτοντας τις ανάγκες στον χώρο της εστίασης, στον τουρισμό και όχι μόνο. Σεβόμενοι τους Κτηνοτρόφους της Κρήτης, Κρεοπώλες δεν πωλούν εισαγόμενα αρνιά και βρίσκονται σε στάση αναμονής.

Σε αρκετές κοινωνικές εκδηλώσεις άλλαξαν το μενού και αντί για αρνί θα σερβίρουν μοσχάρι και γουρουνόπουλο ενώ σε όσους σχεδιάζουν εκδηλώσεις με εισαγόμενα κρέατα, κτηνοτρόφοι είναι κάθετα αντίθετοι, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμος Ρεθύμνης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα...

Το Τμήμα Μουσικής Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης συμμετέχει στον...

Ανέγερση Νέου Ειδικού Σχολικού Συγκροτήματος στον...

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου...

Ο Δήμος Ρεθύμνης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα...

Το Τμήμα Μουσικής Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης συμμετέχει στον...

Ανέγερση Νέου Ειδικού Σχολικού Συγκροτήματος στον...

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης βλαβών επιφάνειας σκυροδέματος στην γέφυρα Aγ. Ιωάννη Xωστού επί του Β.Ο.Α.Κ.

Στα πλαίσια εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης βλαβών επιφάνειας σκυροδέματος της...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο» – Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Μια μεγάλη μουσική αγκαλιά αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης ετοιμάζονται...

Ο Δήμος Ρεθύμνης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Το Τμήμα Μουσικής Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης συμμετέχει στον...