Απειλούνται από λειψυδρία τα «εγκλωβισμένα» κοπάδια στα ορεινά του Μυλοποτάμου – Ζητούν άδεια μετακίνησης λόγω έλλειψης νερού

Ημερομηνία:

Και από τον εφιάλτη της λειψυδρίας απειλούνται τα αιγοπρόβατα της Κρήτης τα οποία παραμένουν εγκλωβισμένα στους ορεινούς όγκους, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα για πανώλη των τελευταίων ημερών

Όπως αποκαλύπτει ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλος Παπαδάκης τα αιγοπρόβατα δεν έχουν στάλα νερό για να πιούν και κινδυνεύουν να ψοφήσουν με φόντο τις άδειες δεξαμενές στον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου.

Όπως είναι γνωστό, μέχρι τις 19 Αυγούστου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τη μετακίνηση και σφαγή ζώων λόγω της Πανώλης στα αιγοπρόβατα.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της λειψυδρίας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άρση της απαγόρευσης στη μετακίνηση των αιγοπροβάτων ώστε να μετακινηθούν ελάχιστα χιλιόμετρα και στα χειμαδιά όπου υπάρχει νερό, διότι στην αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές.

Και ενώ τα σφαγεία στην Ελλάδα είναι κλειστά έως τις 19 Αυγούστου, με την οικονομική καταστροφή να είναι τεράστια και στην Κτηνοτροφία της Κρήτης, την ίδια στιγμή , συνεχίζονται οι εισαγωγές σφαγμένων αμνοεριφίων κυρίως από την Ρουμανία και την Ισπανία σε όλη την Ελλάδα και στο νησί μας, καλύπτοντας τις ανάγκες στον χώρο της εστίασης, στον τουρισμό και όχι μόνο. Σεβόμενοι τους Κτηνοτρόφους της Κρήτης, Κρεοπώλες δεν πωλούν εισαγόμενα αρνιά και βρίσκονται σε στάση αναμονής.

Σε αρκετές κοινωνικές εκδηλώσεις άλλαξαν το μενού και αντί για αρνί θα σερβίρουν μοσχάρι και γουρουνόπουλο ενώ σε όσους σχεδιάζουν εκδηλώσεις με εισαγόμενα κρέατα, κτηνοτρόφοι είναι κάθετα αντίθετοι, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

H συνάντηση του Δημάρχου Ρεθύμνης με...

Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου Θάνο Λίπα δέχθηκε σήμερα...

Ξεκινούν εργασίες επαναδιαγράμμισης από την Διεύθυνση Τεχνικών...

Από την Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης ανακοινώνεται...

H συνάντηση του Δημάρχου Ρεθύμνης με...

Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου Θάνο Λίπα δέχθηκε σήμερα...

Ξεκινούν εργασίες επαναδιαγράμμισης από την Διεύθυνση Τεχνικών...

Από την Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης ανακοινώνεται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΤΑΔ: Υπογράφει τη μακροχρόνια μίσθωση του «Ξενία Καρτερού»

Σε τροχιά αξιοποίησης και επαναλειτουργίας ένα εμβληματικό έργο του...

ΕΣΥ: Νέο σύστημα λειτουργίας για τα απογευματινά ιατρεία από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει

Τι αλλάζει το υπουργείο Υγείας στα απογευματινά ιατρεία που...

Στο «περιθώριο» οι σχολές που εκπαιδεύουν τουριστικά στελέχη- Η αγορά τα έχει ανάγκη

Υποβαθμισμένη τουριστική εκπαίδευση σε ένα νησί που ζει από...

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο...