Απελευθερώθηκαν άγρια πουλιά στη λίμνη Κερκίνη

Ημερομηνία:

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Κερκίνη απελευθέρωση έξι ειδών της άγριας ορνιθοπανίδας.

Πρόκειται για δύο αργυροπελεκάνους, τρεις ροδοπελεκάνους και μία ασπρομέτωπη χήνα. Τα πουλιά απελευθερώθηκαν αφού έγινε πρώτα η δακτύλιωσή τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, που μαζί με το ΥΠΕΝ είχε την εποπτεία της δράσης, η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, και κάτοικοι της περιοχής.

Τα πουλιά που απελευθερώθηκαν προέρχονται από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης ΄Αγριας Ζωής της Αίγινας, η λειτουργία του οποίου διακόπηκε μετά από Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΝ τον περασμένο Οκτώβριο, ύστερα από πρόταση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Η τελευταία έκρινε ότι δεν τηρούνταν ούτε οι ελάχιστες συνθήκες ορθολογικής περίθαλψης των ζώων.

Η απελευθέρωση των συγκεκριμένων ειδών εντάσσεται στη δράση απομάκρυνσης των ζώων που βρίσκονται στην Αίγινα, ώστε κάποια να πάνε στο φυσικό τους περιβάλλον και τα υπόλοιπα σε άλλες δομές περίθαλψης.

Η μεταφορά των πτηνών από την Αίγινα στην Κερκίνη έγινε με την αρωγή της Aegean Airlines και της Animal Action.

Στη συνέχεια, ο Σωκράτης Φάμελλος είχε συνάντηση με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την τελευταία τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΝ – και ψηφίζεται άμεσα στη Βουλή – μέσω της οποίας συστήνονται για πρώτη φορά οργανικές θέσεις στους κανονισμούς λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προγραμματίζει άμεσα και άλλες απελευθερώσεις, μεταξύ άλλων και γυπών, οι οποίες έχουν προκύψει από την πρόταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο και η οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο έχει κρίνει ποια είδη της άγριας πανίδας μπορούν να απελευθερωθούν το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι αλλάζει με το νέο κληρονομικό δίκαιο...

«Το νέο κληρονομικό δίκαιο έγινε δεκτό με πολύ μεγάλη...

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στους πρωταθλητές...

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας για 16η φορά...

Τι αλλάζει με το νέο κληρονομικό δίκαιο...

«Το νέο κληρονομικό δίκαιο έγινε δεκτό με πολύ μεγάλη...

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στους πρωταθλητές...

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας για 16η φορά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στις Αρχάνες: Θρήνος για τον Γιάννη που “έσβησε” στην άσφαλτο

Θλίψη κι οργή για τον βίαιο θάνατό του Ανείπωτος ο...

Εορτολόγιο 14 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα – Ο Προφήτης που τιμάται

Σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Τουρισμός, πολιτισμός και υποδομές: Το τρίπτυχο της επόμενης ημέρας

Η κλιματική κρίση, οι υποδομές και η σύνδεση με...