Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου – Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες η χώρα

Ημερομηνία:

Ακινητοποιημένα θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου 2025 αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Όπως τονίζει το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών η απεργία έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς όπως επισημαίνεται εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αιτήματα των ναυτεργατών, παρά τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει:

«Όπως σας έχει ήδη γίνει γνωστό στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ στις 21/03/2025, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου 2025, με 24ωρη Πανελλαδική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη στις 00.01 και λήξη στις 24.00, έχοντας ως καίρια αιτήματα την ακρίβεια, την στεγαστική κρίση, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Οι δυσμενείς επιπτώσεις που απορρέουν από τα παραπάνω, επιδρούν και στους Ναυτεργάτες και στις οικογένειες τους.

Ωστόσο, στην παραπάνω συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς οι εκκρεμότητες και τα κλαδικά αιτήματα που υπάρχουν όπως αυτά είχαν διατυπωθεί κατά την 4ήμερη απεργίας της ΠΝΟ 22-25 Οκτωβρίου 2024 και τα οποία είναι:

Άμεση υλοποίηση της τροποποίησης των όρων και προϋποθέσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας από το ΓΕΝΕ, αλλά και την αύξησή του από 350 ευρώ, στο επίπεδο που χορηγείται το επίδομα ανεργίας στη στεριά.

Αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται για την παραβίαση των ωρών εργασίας και ανάπαυσης των Ναυτεργατών.
Πιστή τήρηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει την ναυτεργασία τόσο για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης όσο και για τα διπλά πληρώματα και ειδικά στα Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοα.

Άμεση λύση για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις του Ν. 4150/2013 και ειδικά τα Ε/Γ-Ο/Γ που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου με τον τότε Υπουργό ΥΝΑΝΠ κ. Στυλιανίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε αναγνωριστεί το δίκαιο των αιτημάτων μας και είχε υπάρξει δέσμευση από πλευράς Κυβέρνησης ότι θα δοθεί λύση, όχι γιατί είναι οικονομίστικα και συντεχνιακά αιτήματα, αλλά γιατί τα τρία από τα τέσσερα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ: «το Κράτος και η Κυβέρνηση έχουν συνέχεια». Στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε σύντομα να υλοποιηθούν οι παραπάνω δεσμεύσεις.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι: Δείτε πότε ξεκινά η...

Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις χωρίς κλήρωση. Την Τρίτη 28 Ιουλίου...

Συντάξεις: Τα σενάρια για ενίσχυση εισοδήματος, επίδομα...

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πακέτο παρεμβάσεων για τους συνταξιούχους ενόψει...

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι: Δείτε πότε ξεκινά η...

Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις χωρίς κλήρωση. Την Τρίτη 28 Ιουλίου...

Συντάξεις: Τα σενάρια για ενίσχυση εισοδήματος, επίδομα...

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πακέτο παρεμβάσεων για τους συνταξιούχους ενόψει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

O Στέλιος Ρόκκος στο Ρέθυμνο Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026

Στέλιος Ρόκκος Καλοκαίρι 2026 ΔΕΥΤΕΡΑ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026 ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ...

Εορτολόγιο 27 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 20 ετών από...

Με αισθήματα συγκίνησης και ζωντανής της μνήμης, τελέστηκε την...