Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου – Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες η χώρα

Ημερομηνία:

Ακινητοποιημένα θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου 2025 αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Όπως τονίζει το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών η απεργία έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς όπως επισημαίνεται εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αιτήματα των ναυτεργατών, παρά τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει:

«Όπως σας έχει ήδη γίνει γνωστό στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ στις 21/03/2025, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου 2025, με 24ωρη Πανελλαδική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη στις 00.01 και λήξη στις 24.00, έχοντας ως καίρια αιτήματα την ακρίβεια, την στεγαστική κρίση, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Οι δυσμενείς επιπτώσεις που απορρέουν από τα παραπάνω, επιδρούν και στους Ναυτεργάτες και στις οικογένειες τους.

Ωστόσο, στην παραπάνω συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς οι εκκρεμότητες και τα κλαδικά αιτήματα που υπάρχουν όπως αυτά είχαν διατυπωθεί κατά την 4ήμερη απεργίας της ΠΝΟ 22-25 Οκτωβρίου 2024 και τα οποία είναι:

Άμεση υλοποίηση της τροποποίησης των όρων και προϋποθέσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας από το ΓΕΝΕ, αλλά και την αύξησή του από 350 ευρώ, στο επίπεδο που χορηγείται το επίδομα ανεργίας στη στεριά.

Αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται για την παραβίαση των ωρών εργασίας και ανάπαυσης των Ναυτεργατών.
Πιστή τήρηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει την ναυτεργασία τόσο για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης όσο και για τα διπλά πληρώματα και ειδικά στα Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοα.

Άμεση λύση για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις του Ν. 4150/2013 και ειδικά τα Ε/Γ-Ο/Γ που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου με τον τότε Υπουργό ΥΝΑΝΠ κ. Στυλιανίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε αναγνωριστεί το δίκαιο των αιτημάτων μας και είχε υπάρξει δέσμευση από πλευράς Κυβέρνησης ότι θα δοθεί λύση, όχι γιατί είναι οικονομίστικα και συντεχνιακά αιτήματα, αλλά γιατί τα τρία από τα τέσσερα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ: «το Κράτος και η Κυβέρνηση έχουν συνέχεια». Στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε σύντομα να υλοποιηθούν οι παραπάνω δεσμεύσεις.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Market Pass: Επιστρέφει το voucher τροφίμων –...

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα τύπου Market...

«Την βρήκα ζεστή και αναίσθητη – Δυστυχώς...

Σε σοκαριστικές δηλώσεις προχώρησε ο πατέρας της 19χρονης που...

Market Pass: Επιστρέφει το voucher τροφίμων –...

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα τύπου Market...

«Την βρήκα ζεστή και αναίσθητη – Δυστυχώς...

Σε σοκαριστικές δηλώσεις προχώρησε ο πατέρας της 19χρονης που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρουβίκωνας στο Ηράκλειο: Επίθεση στο αμαρτωλό ΚΕΠ με την υπόθεση δουλεμπορίου

«θέλουμε με αυτήν τη μικρή και συμβολική δράση να...

“Κι αν”: Νέο τραγούδι από τον Βασίλη Σκουλά και τον γιο του Ερρίκο

Σε στίχους της Φρόσως Γιατρομανωλάκη. Ένα νέο τραγούδι με έντονο...

Market Pass: Επιστρέφει το voucher τροφίμων – Αναδρομικά έως 1.200 ευρώ για τους δικαιούχους

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα τύπου Market...

Ηράκλειο: 251 μετανάστες στο «Παλιό Ψυγείο» – Δραματικές συνθήκες για Λιμενικούς και πρόσφυγες

Έντονη πίεση καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα νότια παράλια...