Απίστευτο περιστατικό στα Χανιά: Εγχειρισμένος 69χρονος μεταφέρθηκε με… αγροτικό από το νοσοκομείο στο σπίτι του

Ημερομηνία:

Περιστατικό-ντροπή για το «δημόσιο και δωρεάν» Εθνικό Σύστημα Υγείας έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Χανίων, με έναν εγχειρισμένο ασθενή να μεταφέρεται στο σπίτι του με αγροτικό, λόγω μη διαθεσιμότητας ασθενοφόρων.

Ο 69χρονος άνδρας χειρουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα και όταν ήρθε η ώρα να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του, οι συγγενείς ενημερώθηκαν οτι πρέπει να παραμείνει σε κατάκλιση, οπότε ήταν απαραίτητο να επιστρατευθεί κάποιο ασθενοφόρο. Ωστόσο, η απάντηση του ΕΚΑΒ στο αίτημά τους ήταν αρνητική, αφού υπάρχουν μόλις 3 ασθενοφόρα για όλο το νομό, όπως σημείωσαν οι ιθύνοντες, συνεπώς δεν γινόταν να διατεθεί κάποιο για μεταφορά ασθενούς στην οικία του.

Η συμβουλή του νοσοκομείου προς την οικογένεια, όπως κατήγγειλαν αγανακτισμένοι στο zarpanews.gr, ήταν να καλέσουν ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής (!) της πόλης, με το κόστος να φτάνει τα 90€, ποσό που αδυνατούσαν να διαθέσουν.

Έτσι, τελικά η μεταφορά έγινε με το… αγροτικό αυτοκίνητο του γιου του ασθενή, με ενδεχόμενο κίνδυνο για την ακεραιότητα του εγχειρισμένου, δεδομένων και των συνθηκών στους δρόμους της πόλης που είναι γεμάτοι λακκούβες, σε ένα περιστατικό που ούτε σε 21ο αιώνα, ούτε σε ευρωπαϊκό κράτος παραπέμπει.

Παρόλα αυτά, οι συγγενείς νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου που έκανε οτι μπορούσε για να τους εξυπηρετήσει, με το φιλότιμο των εργαζομένων, όπως φαίνεται, να μην είναι ικανό να διορθώσει τις μεγάλες παθογένειες του συστήματος υγείας της χώρας μας.

zarpanews.grhttps://www.zarpanews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στις 31 Αυγούστου η δημοπρασία για 13...

Ο Δήμος Χανίων υπενθυμίζει ότι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου...

Η Δημοτική Αγορά Χανίων μετρά αντίστροφα

Με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής η...

Στις 31 Αυγούστου η δημοπρασία για 13...

Ο Δήμος Χανίων υπενθυμίζει ότι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου...

Η Δημοτική Αγορά Χανίων μετρά αντίστροφα

Με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απόφαση-σταθμός από το ΣτΕ: Βάζει «φρένο» στη λειτουργία τριών ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ ακύρωσε τις άδειες λειτουργίας...

Άτομα με αναπηρία: Ποιοι δικαιούνται «προσωπικό βοηθό»

Μεταξύ άλλων, απαιτείται πιστοποίηση αναπηρίας ΚΕΠΑ τουλάχιστον 67% με...

Ολυμπιακός: Μετράει ώρες ο Μεντιλίμπαρ

Ο Ισπανός προπονητής θα συναντηθεί αύριο με τον Βαγγέλη...