Με απόφαση Αυγενάκη – Λυκουρέντζου απαλλάσσονται από εκτιμητικά τέλη πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι

Ημερομηνία:

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε σήμερα να μην απαιτείται η καταβολή εκτιμητικών τελών από τους παραγωγούς για τις απώλειες του ζωικού κεφαλαίου για ζημιές οι οποίες προέρχονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες όπως αναφέρονται στο ν. 4797/2021 περί Κρατικής Αρωγής, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Σε ενδεχόμενες περιπτώσεις κατά τις οποίες οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι κατέβαλαν εκτιμητικά τέλη στον ΕΛΓΑ, τα τέλη αυτά θα επιστραφούν.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του Υπουργού, θα κατατεθεί προς έγκριση από την Βουλή των Ελλήνων διάταξη νόμου η οποία θα καταργεί την απαίτηση πληρωμής εκτιμητικών τελών από τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους στις προαναφερόμενες περιπτώσεις ζημιών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μετάλλια από σπάνιο «ελληνικό μέταλλο»: Οι αθλητές...

Η Ελλάδα άφησε το δικό της αποτύπωμα σε Παρίσι...

Το φάρμακο που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη

Μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που χορηγείται μόλις δύο φορές...

Μετάλλια από σπάνιο «ελληνικό μέταλλο»: Οι αθλητές...

Η Ελλάδα άφησε το δικό της αποτύπωμα σε Παρίσι...

Το φάρμακο που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη

Μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που χορηγείται μόλις δύο φορές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χανίων:Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης των επτά Ενετικών Νεωρίων

Το μεγαλύτερο έργο πολιτιστικής κληρονομιάς στην ιστορία της πόλης Ένα...

Βορίζια: Ακόμη ένα επεισόδιο μεταξύ των δύο οικογενειών – Χειροπέδες σε δύο γυναίκες

Τελικά και οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες Μπορεί ο χρόνος...