Αποκάλυψη: Αιφνιδιαστική αλλαγή του υποδιοικητή της ΕΥΠ που ελέγχει και το σύστημα υποκλοπών

Ημερομηνία:

Σε αιφνιδιαστική αντικατάσταση του υποδιοικητή της ΕΥΠ που είναι αρμόδιος για την αντικατασκοπία, το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία αλλά και την εποπτεία του πολυσυζητημένου συστήματος «νομίμων συνακροάσεων» των μυστικών υπηρεσιών, προχωρά η κυβέρνηση.

Από την συγκεκριμένη θέση αποχωρεί ο 60χρονος πρώην υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού με σημαντική θητεία κ. Γεώργιος Κέλλης που είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο τον Ιανουάριο του 2023.

Ο νέος υποδιοικητής

Στην θέση του τοποθετείται ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ με επιτυχίες στην δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Θεσσαλονίκη κ Αντώνης Τζίτζης που είχε αποστρατευτεί προ διετίας.

Η συγκεκριμένη αλλαγή φαίνεται να αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που πλέον έχει «ατύπως» στην ΕΥΠ και της εν λευκώ διαχείρισης από το Μαξίμου όλων των θεμάτων ασφαλείας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Κι αυτό παρ’ ότι η εποπτεία της ΕΥΠ ανήκει ακόμη τυπικά στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοίδης είχε προσφάτως συνάντηση με την διοίκηση της ΕΥΠ.

Η αλλαγή αυτή αποδίδεται από υπηρεσιακούς παράγοντες «στην ανάγκη πιο εύρυθμης λειτουργίας της ΕΥΠ με δεδομένη ωστόσο προσφορά κι αξία του κ Κέλλη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Ποιους...

Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2027 δόθηκε στη χρήση...

Πανελλαδικές 2026: Πού και πώς διαμορφώνονται οι...

Ο πήχης για την εισαγωγή στις πιο δημοφιλείς με...

Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Ποιους...

Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2027 δόθηκε στη χρήση...

Πανελλαδικές 2026: Πού και πώς διαμορφώνονται οι...

Ο πήχης για την εισαγωγή στις πιο δημοφιλείς με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πολύ Υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς σε όλη την Κρήτη την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...