Αποκάλυψη «βόμβα» από το MEGA : Πρόταση για αυστηρό lockdown έως τις 25 Απριλίου για να… σωθεί το Πάσχα

Ημερομηνία:

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, οι αριθμοί της πανδημίας στην Ελλάδα με την δραματική αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των διασωληνωμένων, έχουν βάλει «φρένο» στο άνοιγμα της οικονομίας.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, το restart της οικονομίας, που σχεδιαζόταν να ξεκινήσει με το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 29 Μαρτίου δεν πάει μόνο μια εβδομάδα πίσω, αλλά… ίσως και ένα μήνα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα είναι πως σήμερα, μια μέρα μετά το αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.062 κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν μια «ανάσα» από τους 700. Την ίδια στιγμή οι 67 θάνατοι σε μόλις μια μέρα αποτελούν το δεύτερο χειρότερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα για το 2021.

Το πιθανό σχέδιο για το lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μία εισήγηση η οποία βρίσκεται στο τραπέζι και μελετάται από την κυβέρνηση προβλέπει αυστηρό «λουκέτο» στη χώρα, όπως αυτό που βιώνουμε αυτές τις μέρες, μέχρι και τις 25 Απριλίου.

Η εν λόγω πρόταση βασίζεται στην πρόβλεψη πως τόσο τα κρούσματα, όσο και οι διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται για τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι στις 26 Απριλίου ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα. Ενδεικτικό του πόσο πίσω θα πάει όλος ο σχεδιασμός, εφόσον προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο, είναι το γεγονός ότι προ λίγων εβδομάδων το σχέδιο ήταν ήταν να έχει ανοίξει το λιανεμπόριο και να ακολουθούσε η εστίαση στις 12 ή 19 Απριλίου…

Ωστόσο, πλέον στόχος είναι, η καραντίνα αυτή, να μας κρατήσει «μέσα», ώστε να μας οδηγήσει σε πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς περιορισμούς, από τις 26 Απριλίου. Μάλιστα, οι επιστήμονες έχουν τονίσει ξανά και ξανά ότι θέλουν εφόσον ανοίξει η χώρα να μην ξανακλείσει… ποτέ λόγω κοροναϊού.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με το το MEGA, τα σχολεία ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου.

Εφόσον όλα πάνε καλά και το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα, είναι πιθανή ακόμα και η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, με την εστίαση ωστόσο να παραμένει κλειστή και το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.

Εφιαλτικές προβλέψεις
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και 3.900 κρούσματα, με τους διασωληνωμένους να σκαρφαλώνουν στους 750.

Την ίδια ώρα με τις ΜΕΘ γεμάτες. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα μόνο 60 ασθενείς με κοροναϊό είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική.

Με αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι, η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα δύο νοσοκομεία, το «Γεννηματάς» και το «Θριάσιο», για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με τον φονικό ιό.

Με το τρίτο κύμα να σφυροκοπά τη χώρα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι και όλα θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα της σιωπής επικαλείται...

Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο επίκεντρο ο «Φραπές» – Δείτε...

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης στο Μέγαρο...

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη σημερινή, ιδιαίτερα σημαντική...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα της σιωπής επικαλείται...

Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο επίκεντρο ο «Φραπές» – Δείτε...

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης στο Μέγαρο...

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη σημερινή, ιδιαίτερα σημαντική...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Μηχανή παρέσυρε 25χρονη και την εγκατέλειψε – Νεκρό το σκυλί της

Συγκλονίζει το περιστατικό που σημειώθηκε στις Γούρνες Σοβαρό τροχαίο με...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα της σιωπής επικαλείται ο “Φραπές”

Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο επίκεντρο ο «Φραπές» – Δείτε...

Ρέθυμνο: Νέος προσωρινός Διοικητής στο Νοσοκομείο ο Γιώργος Παπακωνσταντής

Προσωρινός Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου ορίστηκε ο Γιώργος...

Η ΠΑΕ ΟΦΗ τιμά τον κόσμο της: «Προσκυνώ τη χάρη σου, λαέ μου»

Με μια εντυπωσιακή ανάρτηση συνοδευόμενη από εικόνες που αποτυπώνουν...