Αρκαλοχώρι: Παραμένει υποστελεχωμένη η υπηρεσία ελέγχου και αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό

Στη Βουλή το θέμα, με Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στους σεισμόπληκτους από την υποστελέχωση του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) Π.Ε. Ηρακλείου, αναδεικνύει με την κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 14 ακόμη Βουλευτών.

«Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις περί ταχύτατης αποκατάστασης των ζημιών του καταστροφικού σεισμού του Σεπτεμβρίου του 2021, σήμερα, ενάμιση περίπου χρόνο μετά, οι πληγές παραμένουν ανοικτές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η αποκατάσταση των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές προχωράει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς εξαιτίας της έλλειψης μηχανικών που είναι απαραίτητοι για την διεκπεραίωση των πολλών εκκρεμών υποθέσεων και το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν περίπου 8.000 φάκελοι που δεν έχουν προχωρήσει ούτε βήμα. Οι δε «πανηγυρισμοί» του αρμόδιου Υπουργείου και οι δηλώσεις περί δήθεν απρόσκοπτης πορείας των ελέγχων του Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Ηρακλείου, διαψεύδονται από τους ίδιους τους πληγέντες, που ήδη αναζητούν τη λύση των προβλημάτων τους μέσω της νομικής οδού. Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει απαντήσεις. Ποιο είναι το υπηρετούν προσωπικό του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Π.Ε. Ηρακλείου; Επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών; Γιατί παρατηρούνται αυτές οι καθυστερήσεις; Θα στελεχωθούν, επιτέλους, επαρκώς οι υπηρεσίες ώστε να προχωρήσουν οι εκκρεμείς υποθέσεις και το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών; Ποιος είναι ο απαιτούμενος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας διεκπεραίωσης ενός κατατεθειμένου φακέλου;».

Στην Ερώτηση γίνεται και αναφορά στις καταγγελίες του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», με τις οποίες διαψεύδονται οι κυβερνητικές δηλώσεις ότι έχουν διατεθεί 48 μηχανικοί της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών – Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., με παράλληλα καθήκοντα στον Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Τ.Α.Ε.Φ.Κ. – Π.Ε. Ηρακλείου, για να συμβάλλουν στο έργο της αποκατάστασης, όπως και οι ισχυρισμοί της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, που αναφέρει ότι η διαδικασία στελέχωσης έχει ολοκληρωθεί και 30 υπάλληλοι υπηρετούν στον Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Π.Ε Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η αρμόδια Υπηρεσία έχει σήμερα μόλις 17 υπαλλήλους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τις δραματικές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των κατατεθειμένων φακέλων των πληγέντων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.