Αρκάς: Το κορίτσι – άγγελος στο διαλυμένο τρένο και το μήνυμα για τις εγκληματικές ευθύνες στα Τέμπη

Ημερομηνία:

«Σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», είναι το μήνυμα του Αρκά πάνω στην εικόνα.

Η τραγωδία στα Τέμπη, όπου η σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους, έχει συγκλονίσει τον κόσμο εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Η φονική σύγκρουση που -όπως τονίζεται – θα μπορούσε να αποφευχθεί αν λειτουργούσαν οι δικλείδες ασφαλείας, έχει προκαλέσει την οργή των απλών πολιτών που διερωτώνται πώς γίνεται εν έτει 2023 και σε μία εποχή που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε όλα να είναι αυτοματοποιημένα, τα πάντα να εξαρτώνται από το χέρι ενός ανθρώπου.

Συγκλονισμένος και ο σκιτσογράφος Αρκάς, δημοσίευσε ένα ακόμη καθηλωτικό σκίτσο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, θίγοντας τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους.

Καθηλώνει το σκίτσο του Αρκά
Στο νέο σκίτσο του Αρκά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, εικονίζεται ένα μικρό κορίτσι – άγγελος μέσα στο διαλυμένο τρένο.

«Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», είναι το μήνυμα του Αρκά πάνω στην εικόνα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει μετά τα 65...

Ειδικό καθεστώς ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς που...

Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο...

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκαν τα 100 κιλά εκρηκτικών στο...

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει μετά τα 65...

Ειδικό καθεστώς ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς που...

Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο...

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκαν τα 100 κιλά εκρηκτικών στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίσκεψη του Επισκόπου Καμπέρας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΜΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ...

Ηράκλειο:Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Μανώλη Μπικάκη στον Αμύγδαλο η Ελένη Βατσινά

– «Διαχρονικό σύμβολο θάρρους και αυτοθυσίας» Στις εκδηλώσεις μνήμης και...

Δήμος Ηρακλείου:Απολογισμός διετίας με αίσθηση της ευθύνης και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Αλέξης Καλοκαιρινός: Θέσαμε τις βάσεις πάνω στις οποίες χτίζεται...