Αρκάς: Το κορίτσι – άγγελος στο διαλυμένο τρένο και το μήνυμα για τις εγκληματικές ευθύνες στα Τέμπη

Ημερομηνία:

«Σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», είναι το μήνυμα του Αρκά πάνω στην εικόνα.

Η τραγωδία στα Τέμπη, όπου η σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους, έχει συγκλονίσει τον κόσμο εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Η φονική σύγκρουση που -όπως τονίζεται – θα μπορούσε να αποφευχθεί αν λειτουργούσαν οι δικλείδες ασφαλείας, έχει προκαλέσει την οργή των απλών πολιτών που διερωτώνται πώς γίνεται εν έτει 2023 και σε μία εποχή που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε όλα να είναι αυτοματοποιημένα, τα πάντα να εξαρτώνται από το χέρι ενός ανθρώπου.

Συγκλονισμένος και ο σκιτσογράφος Αρκάς, δημοσίευσε ένα ακόμη καθηλωτικό σκίτσο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, θίγοντας τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους.

Καθηλώνει το σκίτσο του Αρκά
Στο νέο σκίτσο του Αρκά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, εικονίζεται ένα μικρό κορίτσι – άγγελος μέσα στο διαλυμένο τρένο.

«Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», είναι το μήνυμα του Αρκά πάνω στην εικόνα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πλαφόν: «Λήξη συναγερμού» για τις απεργίες στα...

Τι συμφώνησε ο Θεοδωρικάκος με βενζινοπώλες για το πλαφόν...

Eλληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη...

Με αυτόν τον τρόπο καταρχήν η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει...

Πλαφόν: «Λήξη συναγερμού» για τις απεργίες στα...

Τι συμφώνησε ο Θεοδωρικάκος με βενζινοπώλες για το πλαφόν...

Eλληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη...

Με αυτόν τον τρόπο καταρχήν η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο : 2ο Φεστιβάλ Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Στις 27-28 Μαρτίου πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο το 2ο Φεστιβάλ Ανθρωπιστικών...

Νέο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής από το Δήμο Ηρακλείου

Την Κυριακή 22/3 στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Σεμινάριο...

Πλαφόν: «Λήξη συναγερμού» για τις απεργίες στα πρατήρια βενζίνης

Τι συμφώνησε ο Θεοδωρικάκος με βενζινοπώλες για το πλαφόν...