Αρκουμανέας: Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Ημερομηνία:

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Τόνισε επίσης ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

Στο επίκεντρο η ινδική μετάλλαξη
Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, ο κύριος Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

Αναφερόμενος δε στους πρώτους μήνες της πανδημίας σημείωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι. «Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο» ανέφερε χαρακτηριστικά..

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενδιάμεσες Εκλογές ΗΠΑ: Οι πολιτείες «κλειδιά», τα...

Στις κάλπες οι Αμερικανοί για τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές,...

Κομισιόν: 12μηνο «πάγωμα» στις εθνικές απαγορεύσεις για...

Σε αναμονή ενός έτους καλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα...

Ενδιάμεσες Εκλογές ΗΠΑ: Οι πολιτείες «κλειδιά», τα...

Στις κάλπες οι Αμερικανοί για τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές,...

Κομισιόν: 12μηνο «πάγωμα» στις εθνικές απαγορεύσεις για...

Σε αναμονή ενός έτους καλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Μαύρο» ρεκόρ για την Κρήτη τα 79 χιλιάδες καμένα στρέμματα του 2026

Πρόκειται για την μεγαλύτερη καμένη έκταση από το 2006 Στο...