Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή

Ημερομηνία:

Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ύστερα από μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κουρτάκης.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μέρα25 και παρών το ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Κουρτάκης είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού, καθώς ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι ο δημοσιογράφος και τοπικοί σουπερμακετάδες είχαν ρίξει λεφτά για να μην βγει βουλευτής.

Την αφορμή για την προσφυγή στην Δικαιοσύνη του τελευταίου προκάλεσε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία ο εκδοτης «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκεταδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…»

Εν προκειμένου ο κ. Πολακης επιχείρησε να συνδέσει τον εκδότη των Παραπολιτικών με τις εκλογές και την δίκη του υποψηφιότητα στα Χανιά, αναφέροντας εν ολίγοις ότι ο κ. Κουρτάκης χρημάτισε κάποιους και διέδωσε ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να αποτραπεί η επανεκλογή του στη Βουλή.

Η άκρως συκοφαντική αναφορά του Χανιώτη βουλευτή, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκδότη των Παραπολιτικών. Έτσι, σήμερα η Βουλή θα αποφασίσει αν θα άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ανοίγοντας τον δρόμο της τακτικής Δικαιοσύνης, για έναν άνθρωπο, που κατ εξακολούθηση επιτίθεται στον κ. Κουρτάκη.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα επιλέξει να κρατήσει σήμερα ο Παύλος Πολάκης. Αν δηλαδή θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του, πηγαίνοντας από μόνος του στα δικαστήρια για να αποδείξει την ορθότητα των ισχυρισμών του.

Για την ιστορία και μόνο αξιζει να αναφερθεί ότι ο Γιαννης Κουρτάκης προχώρησε και σε νέα μήνυση και αγωγή, με αφορμή σειρά από άθλιες αναρτήσεις του κ. Πολάκη, και οι οποίες στοχοποιήσουν τον εκδότη των Παραπολιτικών. Πάντως ενδιαφέρον θα έχει και η στάση που θα κρατήσει κατά την σημερινή συζήτηση στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι διαχρονικά ήταν υπέρ της κατάργησης του άρθρου που αφορούσε την ασυλία των βουλευτών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης: Πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από €1,75, αυξημένο...

Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω...

Από την Κρήτη στη Σαχάρα: Το απίστευτο...

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη βρίσκεται πλέον ο...

Μητσοτάκης: Πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από €1,75, αυξημένο...

Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω...

Από την Κρήτη στη Σαχάρα: Το απίστευτο...

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη βρίσκεται πλέον ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Αγίου Νικολάου:Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Νεάπολη

- Μια βραδιά Κρητικής Φιλοξενίας, Παράδοσης και Πολιτισμού στον...

Επικήδειος Ν.Παπανδρέου για την μητέρα του Μαργαρίτα

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Μαργαρίτα μου,...

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Χανιά-Γεωργιούπολη.

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...