Άστατος ο καιρός την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες

– Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Άστατος ο καιρός την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες

Την Τρίτη ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται στο Ιόνιο και στη δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο, με βελτίωση το μεσημέρι, και στην ανατολική Στερεά, όπου θα εξασθενήσουν τις πρωινές ώρες. Ισχυρές βροχές κατά διαστήματα θα δέχονται μέχρι το απόγευμα και τα βορειοανατολικά της χώρας. Ειδικότερα, η ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, είναι περιοχές όπου προβλέπονται καταιγίδες μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μικρότερης έντασης βροχές, οι οποίες σταδιακά μέσα στη μέρα θα εξασθενήσουν. Εκτός από βροχές όμως, η κακοκαιρία θα φέρει και χιονοπτώσεις στα ορεινά όλης της χώρας, πιθανόν πρόσκαιρα μέχρι και τα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση. Θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 13 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και 15-17°C στις υπόλοιπες περιοχές.

Από το μεσημέρι και στη συνέχεια όμως το κρύο θα γίνει πιο χειμωνιάτικο, και η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει περισσότερο αισθητή.

Αιτία οι άνεμοι, που θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς στα πελάγη, 5-7 τοπικά και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται καταιγίδες νωρίς το πρωί, και οι βροχές εξασθενημένες το μεσημέρι, θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού και θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία από 10-15°C, και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5-6 το πρωί 7 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει το πρωί με βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 4-10°C, με βορειοδυτικό άνεμο 5-7 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη, τις πρώτες πρωινές ώρες, βροχές αναμένονται στα δυτικά, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο. Γρήγορα στα δυτικά θα σταματήσουν, και στο Αιγαίο σταδιακά μέχρι το απόγευμα, θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, από 11 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια, μέχρι 14-17°C στις υπόλοιπες περιοχές. Και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 5-7 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Τέλος, την Πέμπτη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με αρκετό ήλιο. Το μεσημέρι όμως, στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα ξεκινήσουν βροχές από τη δυτική Ελλάδα και το βράδυ στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ. Και ο νοτιάς θα ανεβάσει λίγο πάλι τη θερμοκρασία το μεσημέρι στους 14 βαθμούς στα βόρεια και 18-20°C στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.