Αστέρας Βουλιαγμένης: Ξέσπασε φωτιά

Ημερομηνία:

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική.
Φωτιά έχει ξεσπάσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, η φωτιά είναι κοντά στο γνωστό ξενοδοχείο.

Σε αποθηκευτικό χώρο
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε αποθηκευτικό χώρο όπου φυλάσσονται οικοδομικά υλικά (σε σπιτάκια).

Το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής τονίζει ότι η φωτιά δεν απειλεί ούτε δασική έκταση, ούτε τον χώρο του ξενοδοχείου.

Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά

Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Σάββατο
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 06 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την...

Δείτε την ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την αφορμή...

Market pass: Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο...

Τι δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Σταύρος Καφούνης. Νέο...

Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την...

Δείτε την ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την αφορμή...

Market pass: Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο...

Τι δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Σταύρος Καφούνης. Νέο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απώλεια του Γιώργου Βαρδινογιάννη

Δείτε την ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την αφορμή...

Ραγδαία αλλαγή του καιρού – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πιθανώς χιόνια

Έντονη αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες προβλέπει ο...

Ηράκλειο: 17χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία σε ΓΕΛ – Πώς έγινε το ατύχημα

Ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία στο Ηράκλειο, ευτυχώς, νοσηλεύεται...