Αστυνομικοί Ρεθύμνου: «Δε θα επιτρέψουμε ξανά τη δημιουργία άβατων»

Ημερομηνία:

Την ανησυχία της εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, αναφορικά με τα περιστατικά παραβατικότητας στο Ρέθυμνο.

Αφορμή είναι το πρόσφατο διπλό έγκλημα στα Ανώγεια, ωστόσο, οι αστυνομικοί ανησυχούν για όλες τις παραβατικές συμπεριφορές που – κατά καιρούς – καλούνται να καταστείλουν, όπως για παράδειγμα η οπλοκατοχή και η κατοχή ναρκωτικών.

Παράλληλα, η ανακοίνωση καταληγεί αναφέροντας πως δε θα επιτρέψουν ξανά τη δημιουργία άβατων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Με αφορµή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στα Ανώγεια και όχι µόνο, θα θέλαµε να αναφέρουµε τα ακόλουθα:

Έντονο προβληµατισµό έχουν προκαλέσει, στην Ένωσή µας, παραβατικές συµπεριφορές που λαµβάνουν χώρα στο νοµό µας και αφορούν τους Νόµους περί «Ζωοκλοπής», «Όπλων» και «Ναρκωτικών».

Τέτοιου είδους συµπεριφορές διαπιστώνεται ότι προκαλούνται συνήθως από άτοµα τα οποία έχουν την λανθασµένη εντύπωση ότι είναι υπεράνω του νόµου ή/και ότι µπορούν να πάρουν το νόµο στα χέρια τους και να προβούν σε αυτοδικίες µένοντας ατιµώρητοι.

Η Ένωσή µας είχε επισηµάνει και στο παρελθόν την κατά καιρούς αδράνεια και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας στην εγκληµατικότητα, τις κάθε µορφής παρεµβάσεις στο αστυνοµικό έργο, την κακοδιαχείριση του προσωπικού και την έλλειψη πολιτικής βούλησης, καταστάσεις που οδήγησαν, στο παρελθόν αλλά και σήµερα, σε αιµατηρά γεγονότα.

Επειδή βρισκόµαστε στο ίδιο έργο ξανά θεατές: είτε µε όπλα που βγαίνουν επικαλούµενα την κακώς νοούµενη «παράδοση», είτε µε κτηνοτρόφους που λυµαίνονται ανεξέλεγκτα σε περιοχές δηµιουργώντας πρόβληµα στις τοπικές κοινωνίες, είτε µε άτοµα που απειλούν µε το «ξέρεις ποιος είµαι εγώ» και το «έχω “µπάρµπα” στην Κορώνη» ή επενδύουν στον εκφοβισµό των πολιτών µε απώτερο σκοπό την «σιωπή», θέλουµε να τους ενηµερώσουµε ότι θα µας βρουν απέναντί τους!

Δηλώνουµε απερίφραστα ότι στηρίζαµε και στηρίζουµε την προσπάθεια των συναδέλφων µας, που δραστηριοποιούνται – επιχειρούν στο Νοµό, µε σκοπό να εξασφαλίσουν και να απολαύσουν οι συµπολίτες µας το έννοµο αγαθό της δηµόσιας ασφάλειας και ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουµε ξανά τη δηµιουργία «ΆΒΑΤΩΝ».

Με δεδοµένο ότι το πρόβληµα ΔΕΝ είναι µόνο αστυνοµικό, καλούµε την πολιτεία και τους φορείς να εφαρµόσουν άµεσα ευρύτερα σχέδια κοινωνικής, οικονοµικής και πολιτικής δράσης στην περιοχή καθώς επίσης και τους φιλήσυχους πολίτες να συµπαρασταθούν ενεργά στην προσπάθειά µας για εφαρµογή της νοµιµότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και...

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ...

Ρέθυμνο:«Για τα παιδιά γινόμαστε ασπίδα» στο...

Σε ένα από τα πιο σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα...

Ρέθυμνο:Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και...

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ...

Ρέθυμνο:«Για τα παιδιά γινόμαστε ασπίδα» στο...

Σε ένα από τα πιο σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μετάθεση για την 1η Οκτωβρίου παίρνει η υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή στα ενοίκια

Τέλος στα μετρητά – Οι επιπτώσεις για ενοικιαστές. Παράταση στην...

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της νέας «επιταγής» στήριξης

Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, στο...

Ηλεκτρική ενέργεια: Έρχονται τα δυναμικά τιμολόγια με οφέλη για τους καταναλωτές

Πώς θα λειτουργήσουν, οι συμβουλές της ΡΑΑΕΥ. Απόλυτα προστατευμένοι από...

Καιρός στην Κρήτη: Ήπια Τρίτη και μετά… «ERMINIO» με ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και νότια!

Αρχικά ήπιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες την Τρίτη...