Ατύχημα στη Γαύδο: «Θα μπορούσε να είχε σωθεί»… λέει ο ιατροδικαστής

Ημερομηνία:

Στην πολύωρη καθυστέρηση των σωστικών μέσων απέδωσε τον θάνατο της 28χρονης Κορίνας Λαυράνου ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης.

«Τα τραύματά της θα… μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ακόμα και χωρίς χειρουργική επέμβαση» είπε ο ίδιος επιβεβαιώνοντας τις φωνές που από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για ολιγωρία των αρχών.

Μιλώντας στον Αnt1 ο ιατροδικαστής τόνισε πως :

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε. Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή» ανέφερε ο ίδιος.

Η τοποθέτηση του ιατροδικαστή δικαιώνει τις καταγγελίες των οικείων της άτυχης κοπέλας, ότι η αργοπορία ως προς τη διακομιδή της απέβη κρίσιμη για τη ζωή της.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με 24 θεματικές ενότητες και 65 εισηγητές...

Η Διασπορά επιστρέφει με ιδέες, εμπειρίες και προτάσεις για...

Συναυλία του Χανιώτη τραγουδοποιού Κώστα Λειβαδά που...

Η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων και ο Δήμος...

Με 24 θεματικές ενότητες και 65 εισηγητές...

Η Διασπορά επιστρέφει με ιδέες, εμπειρίες και προτάσεις για...

Συναυλία του Χανιώτη τραγουδοποιού Κώστα Λειβαδά που...

Η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων και ο Δήμος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι αριθμοί της ανήλικης παραβατικότητας – Πιο σκληρά και πιο βίαια τα εγκλήµατα

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν στοιχεία για τις συλλήψεις και υποθέσεις...

Eurovision: Ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού από το 2027

Ο Καναδάς θα είναι πλήρες μέλρος της EBU με...

Μια δικαίωση με πολλά μηνύματα

Η απόφαση ήταν κόλαφος, εκδόθηκε στις 23 Ιουνίου από...