Αυγενάκης: «Με πιάνουν τα γέλια όταν… με βάζουν στο όχημα κάποιας από τις μεγάλες ομάδες»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «TA NEA» παραχώρησε o Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η οποία δημοσιεύεται στην έκδοση του Σαββατοκύριακου που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Ο κ. Αυγενάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «με πιάνουν τα γέλια όταν… με βάζουν στο όχημα κάποιας από τις μεγάλες ομάδες», ενώ μίλησε και για τα εκατομμύρια που είχε συμφωνηθεί να έδινε η ΕΡΤ στις ομάδες, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να δίνονταν τόσα πολλά χρήματα στις ομάδες.
Για τις μετακινήσεις οπαδών τόνισε ότι αποτελούν βασικό στόχο της κυβέρνησης, ενώ έκανε και αναφορά στην παρουσία του μπασκετικού Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α2.
Ακόμη, σχετικά με το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Αυγενάκης είπε: «Η κουβέντα που λέω στους βαρόνους του ελληνικού αθλητισμού είναι… σταματήστε τον χαρτοπόλεμο και μην πυροβολείται τα πόδια σας! Οι διακοπές πρωταθλημάτων και οι ματαιώσεις αγώνων είναι ακραίες λύσεις που φέρνουν ακραία αποτελέσματα, αλλά εγώ είμαι υπέρ της συναίνεσης και των συγκλίσεων».
Αναλυτικά όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάξης:
Για την πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό:
«Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που με πήρε από το χέρι και με πρωτοπήγε στο Γεντί Κουλέ για να δούμε τον ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν ακόμη ήταν αδελφά σωματεία, και από τότε κόλλησα με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Μεγάλωσα με τον ΟΦΗ και χαίρομαι με τη φετινή πορεία του και για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα και τους γνωρίζω εδώ και χρόνια. Θαυμάζω τον Ευγένιο Γκέραρντ, ενώ θαύμαζα ανέκαθεν τον Αργύρη Καμπούρη».
Για τα έργα του τις πρώτες μέρες στη κυβέρνηση:
«Έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ στην υπόθεση του σχεδίου νόμου και του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Επίσης δημιουργήσαμε έναν κουμπαρά 100.000.000 ευρώ, με στόχο τη νομιμοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών, «τρέχουμε» σε συνεργασία με τους δήμους το πρόγραμμα Φιλόδημος 2, αλλάξαμε όλη τη δομή λειτουργίας του ΕΣΚΑΝ, που το πήραμε από τον βούρκο και τον μετεξελίξαμε σε σύγχρονο οργανισμό, διεκπεραιώσαμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, ετοιμάζουμε το αθλητικό κέντρο ΑμεΑ που θα στεγασθεί στη Ραφήνα ή στην Κηφισιά, ανακαινίζουμε σπίτια του στίβου και του βόλεϊ στην Παιανία».
Για τα κρίσιμα ζητήματα του ελληνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου:
«Η πιο καυτή πατάτα που έπιασα στα χέρια μου είναι μακράν η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό ανάπτυξης την αθλητική βιομηχανία που τη θεωρούσαμε ως ταμπού. Με πιάνουν τα γέλια όταν… με βάζουν στο όχημα κάποιας από τις μεγάλες ομάδες. Η μετάκληση των ξένων διαιτητών επίσης δεν με ενοχλεί, εφόσον παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, με τον όρο να μην πυροδοτούν την ατμόσφαιρα οι παράγοντες και τα οπαδικά ΜΜΕ. Ο VAR δεν είναι βαρίδι, ίσα ίσα αποτελεί ένα καλό εργαλείο, εφόσον λειτουργεί σωστά.
Οι ελεύθερες μετακινήσεις των οπαδών αποτελούν έναν βασικό στόχο, αλλά έχουμε μπόλικη δουλειά ακόμη κυρίως σε ό,τι αφορά τις λέσχες φιλάθλων. Η φασαρία για τα τηλεοπτικά συμβόλαια πρέπει να έχει ως βασική συνθήκη ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να τρέφει το ποδόσφαιρο και θα ήταν αδιανόητο να δοθούν 63 εκατομμύρια ευρώ, αντιθέτως απαιτείται εξορθολογισμός ώστε να καλυφθούν και άλλα σπορ. Η κουβέντα που λέω στους βαρόνους του ελληνικού αθλητισμού είναι… σταματήστε τον χαρτοπόλεμο και μην πυροβολείται τα πόδια σας!
Οι διακοπές πρωταθλημάτων και οι ματαιώσεις αγώνων είναι ακραίες λύσεις που φέρνουν ακραία αποτελέσματα, αλλά εγώ είμαι υπέρ της συναίνεσης και των συγκλίσεων. Ένα μελλοντικό στοίχημα είναι να ξαναφέρουμε στην Ελλάδα μεγάλες διοργανώσεις, διότι κάποια στιγμή πιάσαμε πάτο».
Για την παρουσία του μπασκετικού Ολυμπιακού στην Α2:
«Για την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα μπάσκετ έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψή μου ότι πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση, αλλά οι ευθύνες ανήκουν σε άλλους και εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Τα σχόλια είναι κλειστά.