Αυγενάκης: «Ο κ. Μπαλτάκος να θυμάται τι έχει πει και να μην υποπίπτει σε γκάφες με ασυναρτησίες και ανυπόστατες θέσεις, εξαιτίας των ακροδεξιών απωθημένων του»

Ημερομηνία:

Για την πορεία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων, την τροπολογία που θα επιτρέπει χρήση δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και χορήγηση αδειών τέλεσης αγώνων και για τα σωματεία που έχουν υποβάλλει την αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο, αλλά η αξιολόγησή/θεραπεία της δεν έχει ολοκληρωθεί (αρκεί να διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση) και για τις ανυπόστατες αιτιάσεις της ΕΠΟ μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» στην ΕΡΤ3.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι:

-με την τροπολογία βοηθιούνται περίπου 550 σωματεία (300 ποδοσφαιρικά κι άλλα 250 όλων των άλλων αθλημάτων, πέραν των ήδη 5.700 που είναι ήδη πλήρως εγγεγραμμένα και νόμιμα), ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής τους, χωρίς να διαταραχθεί η αγωνιστική τους δραστηριότητα.

-Με το Μητρώο νοικοκυρεύουμε το άναρχο αθλητικό τοπίο. Από το 1999, που προβλέφθηκε με νόμο, έως και φέτος το καλοκαίρι, μέσα σε 23 χρόνια, χορηγήθηκαν 8.928 Ειδικές Αθλητικές Αναγνωρίσεις, το θεμελιώδες της πιστοποίησης λειτουργίας ενός σωματείου ως αθλητικό. Απ’ αυτές, οι 4.327 (48,5%) χορηγήθηκαν τα 2,5 τελευταία χρόνια. Τα σωματεία λόγω του Μητρώου έσπευσαν να τακτοποιηθούν.

-Επιδιώκουμε ένα υγιές και καθαρό αθλητικό οικοδόμημα, με διαφάνεια! Εργαζόμαστε για τους πολλούς, ευχαριστούμε για τις παραγωγικές τους προτάσεις, θέλουμε να βοηθήσουμε και το δείχνουμε, αλλά με κραυγές (ορισμένων) διάλογος δεν γίνεται. Κι ούτε θα φοβηθούμε ή θα κάνουμε πίσω.

-Τα όσα λέγονται ως δικαιολογίες για το Μητρώο από παράγοντες της ΕΠΟ είναι αστειότητες και παραμύθια. Τις απειλές να τις απευθύνουν αλλού. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο κάθε ομοσπονδίας, ξέρουμε ακριβώς μέχρι πού είναι ο ρόλος της Πολιτείας να παρεμβαίνει.

Ο κ. Μπαλτάκος καλό θα είναι να θυμάται τι έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν, να θυμάται ότι τέλος Ιουλίου μας ζήτησε και περάσαμε στη Βουλή ολιγοήμερη παράταση για να εγγραφούν τα σωματεία στο Μητρώο και να μην υποπίπτει σε γκάφες με ασυναρτησίες και ανυπόστατες θέσεις, εξαιτίας των ακροδεξιών απωθημένων του.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε, επίσης, ότι υπάρχει συμφωνία με την UEFA και την ΕΠΟ από τον Ιούλιο για να αναγνωριστούν και οι προπονητές με δίπλωμα UEFA C, αλλά η Ομοσπονδία κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα.

Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη:

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ: Με Παμβοχαϊκό εκτός οι...

Όλα τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σημερινή κλήρωση. Ο...

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας

Όλα τα παιχνίδια την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε...

Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ: Με Παμβοχαϊκό εκτός οι...

Όλα τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σημερινή κλήρωση. Ο...

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας

Όλα τα παιχνίδια την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την έκδοση διαβατηρίων

Τέθηκε σε λειτουργία νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής διακίνησης των απαιτούμενων...

Επίδομα μητρότητας: «Κλείδωσε» η πρώτη πληρωμή για το 2026

Ποιες θα το λάβουν, ποιες μένουν εκτός. Αντίστροφα μετρά ο...

Νέο μηνιαίο κρατικό επίδομα ύψους έως 800 ευρώ: Ποιοι θα το λάβουν

Πρόγραμμα μετεγκατάστασης στην ύπαιθρο. Σε λίγες ημέρες θα βγει στον...