Το «ΒΗΜΑ του ΡΕΘΥΜΝΟΥ» έρχεται αυτή την Κυριακή με το «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Ημερομηνία:

Αυτή την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2025, το «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» φιλοξενεί τη μαθητική εφημερίδα «ΒΗΜΑ του ΡΕΘΥΜΝΟΥ», δίνοντας τον λόγο στους νέους του τόπου μας.

Οι βραβευμένες Μαθητικές Εφημερίδες του «ΒΗΜΑΤΟΣ» συνεχίζουν να αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη των μαθητών, φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική τους ματιά για τον κόσμο γύρω τους.

Η πρωτοβουλία της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» έχει διακριθεί στα Educational Leaders Awards 2023, λαμβάνοντας τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στην Παιδεία. Μέσα από αυτή την πλατφόρμα, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα γίνονται για λίγο δημοσιογράφοι, καταγράφοντας την πραγματικότητα όπως τη βιώνουν οι ίδιοι.

Το «ΒΗΜΑ του ΡΕΘΥΜΝΟΥ» – Τι θα διαβάσουμε;

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου αναλαμβάνουν ρόλο δημοσιογράφων και μας ταξιδεύουν στο όμορφο Ρέθυμνο, φωτίζοντας ζητήματα της επικαιρότητας, αναδεικνύοντας την ιστορία και τις παραδόσεις, και δίνοντας τη δική τους οπτική στα θέματα που τους απασχολούν.

🔎 Έρευνα: «Πόσο εκτεθειμένοι είμαστε στα fake news;»
Μια αποκαλυπτική έρευνα που καταγράφει την έκταση της παραπληροφόρησης στην κοινωνία μας. Πολίτες απαντούν σε ερωτήματα που αναδεικνύουν τις πιο συχνές παρανοήσεις και παγίδες της εποχής της ψηφιακής πληροφόρησης.

🛠 Παράδοση: «Τα επαγγέλματα που χάνονται»
Αγγειοπλάστες, ξυλουργοί, βεργάδες, πεταλωτές, λεμβούχοι… Επάγγελματα που άλλοτε ήταν θεμελιώδη για την τοπική οικονομία, σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση. Οι μαθητές καταγράφουν τις ιστορίες των απειλούμενων επαγγελμάτων.

📱 Τεχνολογία: «Έχουν θέση τα κινητά στα σχολεία;»
Τι πιστεύουν οι ίδιοι οι μαθητές για τη χρήση κινητών εντός του σχολείου; Είναι απλώς εργαλείο επικοινωνίας ή μήπως διασπά την προσοχή και δυσχεραίνει τη μαθησιακή διαδικασία; Ένα θέμα που προκαλεί συζητήσεις.

👩‍🔬 Ισότητα: «Γυναίκες επιστήμονες»
Από την μελέτη των άστρων στο ξαφνικό ταξίδι στην Αφρική. Δύο μελλοντικές ερευνήτριες στα πεδία της Ιατρικής και της Φυσικής εξομολογούνται.

🏆 Βραβεία: «Το κυνήγι του θησαυρού και ένα… Γκίνες!»
Μια παράδοση δεκαετιών στο Ρέθυμνο: Το «Κυνήγι του Θησαυρού» που ενώνει την πόλη, μετατρέποντάς την σε ένα ζωντανό πεδίο αναζήτησης. Η συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, οι ανατροπές και η διεθνής αναγνώριση με μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!

Τέχνη στο Εξώφυλλο

Το εξώφυλλο της μαθητικής εφημερίδας κοσμεί ένα έργο του ζωγράφου Γιώργου Πανταζή, αποτυπώνοντας την αισθητική και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Διαθέσιμο και Ψηφιακά

Όλες οι μαθητικές εφημερίδες που έχουν κυκλοφορήσει ως ένθετα με το «ΒΗΜΑ» είναι διαθέσιμες και ηλεκτρονικά:
🔗 https://www.tovima.gr/mathitikes-efimerides/

📲 Οι μαθητικές εφημερίδες είναι επίσης ενεργές στα social media:
🎵 TikTok: https://www.tiktok.com/@mathitikes_efimerides?lang=en
📷 Instagram: https://www.instagram.com/mathitikes_efimerides

🔹 Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ρεθύμνου

Τη νέα σύνθεση της δημοτικής αρχής και τις αρμοδιότητες...

Ρέθυμνο:Δύο μήνες λειτουργίας για το Κέντρο...

Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού, γνώσης και δημιουργίας στα Ανώγεια Δύο...

Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ρεθύμνου

Τη νέα σύνθεση της δημοτικής αρχής και τις αρμοδιότητες...

Ρέθυμνο:Δύο μήνες λειτουργίας για το Κέντρο...

Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού, γνώσης και δημιουργίας στα Ανώγεια Δύο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Αντίο Ελενίτσα μου, άλλα είχαμε συμφωνήσει»: Το αντίο του Γιώργου Κωνσταντίνου στη Μάρω Κοντού

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου «αποχαιρέτησε» με συγκινητική ανάρτηση στο Instagram...

Ο μεγαλύτερος αρχαίος αμπελώνας της Ελλάδας βρίσκεται στον Ψηλορείτη

Κάλυβος Μυλοποτάμου. Στέλιος Μανωλιούδης Το παρελθόν άφησε τα «χνάρια» του σε...

Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ρεθύμνου

Τη νέα σύνθεση της δημοτικής αρχής και τις αρμοδιότητες...