Αυτή την πινακίδα θα βάλουν σήμερα τα Σκόπια στα σύνορα

Ημερομηνία:

Οι νέες επίσημες πινακίδες στα Σκόπια που φέρουν το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι τυπωμένες και έτοιμες να τοποθετηθούν στην χώρα.

Τη Δευτέρα θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της.

Ετσι, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Οι ταμπέλες με την νέα ονομασία θα αναρτηθούν σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια καθώς και στα σύνορα της χώρρας.

Η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας όπως προκύπτει από την συμφωνία των Πρεσπών θα εγκατασταθεί αύριο στα σύνορα με την Ελλάδα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κυβέρνηση είπε «όχι» στην επιμήκυνση του...

Η ανακοίνωση του Σωματείου για την απεργία στις 24...

Όταν η φύση αντιδρά: περιβάλλον και οι...

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι τα Κέντρα για την...

Η Κυβέρνηση είπε «όχι» στην επιμήκυνση του...

Η ανακοίνωση του Σωματείου για την απεργία στις 24...

Όταν η φύση αντιδρά: περιβάλλον και οι...

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι τα Κέντρα για την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δολοφονία Λεβεντάκη: «Αφού την σκότωσα σκέφτηκα να ενοχοποιήσω κάποιον άλλον»

Ο 43χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς το σχέδιο του προκειμένου...

Το οικο- άγχος επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων

Ο Γεράσιμος Κολαῒτης μιλά στη Μάρθα Καϊτανίδη. Ολοένα και συχνότερα...

Όταν η φύση αντιδρά: περιβάλλον και οι πανδημίες του μέλλοντος

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι τα Κέντρα για την...