Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες βρίζουν περισσότερο από τους άντρες!

Η επιστήμη μίλησε – Πλέον το βρίσιμο δεν είναι ταμπού στις γυναίκες

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες βρίζουν περισσότερο από τους άντρες!

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά δεν είναι, πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες βρίζουν περισσότερο από τους άνδρες.

Η έρευνα στηρίχθηκε με βάση χιλιάδες συνομιλίες που καταγράφηκαν σε ένα διάστημα είκοσι χρόνων.

Εμείς βέβαια κάπου το υποψιαζόμασταν αλλά τώρα έχουμε και τις αποδείξεις πως τελικά οι γυναίκες βρίζουν λιγάκι περισσότερο από τους άντρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 1990, οι άντρες έλεγαν μία συγκεκριμένη βρισιά 1.000 φορές σε κάθε 1 εκ. λέξεις που χρησιμοποιούσαν με τις γυναίκες, αντίστοιχα να τη λένε 167 φορές.

Τα τελευταία ευρήματα, όμως, δείχνουν ότι οι άντρες χρησιμοποιούν τη λέξη 540 φορές και οι γυναίκες 546 στον ίδιο αριθμό λέξεων.

Η έρευνα όμως επικεντρώνεται αλλού.

Μας δείχνει, όπως λένε οι επιστήμονες, πως πλέον το βρίσιμο δεν θεωρείται τόσο πολύ ταμπού όσο ο κόσμος το θεωρούσε κάποτε.

Σύμφωνα με την έρευνα ο τρόπος που μιλάνε σήμερα οι γυναίκες και ειδικά τα «καλά κορίτσια» έχει αλλάξει πολύ, καθώς χάρη στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο, στον δημόσιο λόγο, τουλάχιστον, την αργκό.

Εξάλλου, η προσθήκη της λέξης «μ****» στο Αγγλικό Λεξιλόγιο της Οξφόρδης δεν προκάλεσε κανέναν σάλο αλλά μια σχετική απορία.

Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι το λεξικό αναφέρεται στη συγκεκριμένη λέξη ως ένα «δυσάρεστο ή ηλίθιο άτομο».

Πλέον το βρίσιμο δεν είναι ταμπού στις γυναίκες

Τα σχόλια είναι κλειστά.