Αυξημένα κατά 14% είναι την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Ημερομηνία:

Αυξημένα κατά 14% είναι την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα
Στα 61.139 (+14%) έφθασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα (31/10-6/11/2022), σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική επιτήρηση της λοίμωξης από τον SARS-CoV-2, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.
Το ίδιο επταήμερο άλλοι 134 ασθενείς κατέληξαν, την ώρα που 89 δίνουν μάχη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι πανελλαδικά την προηγούμενη εβδομάδα (24-30/10/2022) οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 164 νεκροί, 85 διασωληνωμένοι, 53.436 κρούσματα, +1% εβδομαδιαία μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 61.139 κρούσματα Covid-19 (5.860 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: 14% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 25% των λοιμώξεων.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.250.288 εκ των οποίων 52.1% γυναίκες.

Για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.97 (95% ΔΕ: 0.80 – 1.06).

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.460 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 209, 11% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.246 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 178, 23% εβδομαδιαία μεταβολή).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 89 (69.7% άνδρες) με διάμεση ηλικία 76 έτη και το 98.9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 134 θάνατοι ασθενών Covid-19 (13 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -19% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 10 (7%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης Covid-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.888 θάνατοι, με το 96.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει...

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και Πρωτοχρονιά με...

Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο. Διαδοχικές κακοκαιρίες έρχονται...

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει...

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και Πρωτοχρονιά με...

Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο. Διαδοχικές κακοκαιρίες έρχονται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς Λιμένες

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος τους μικρούς νοσηλευόμενους στο ΠαΓΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...