Blue Horizon: Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Ναυτιλίας στη θέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Ημερομηνία:

Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, μετά από την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη «σκιά» της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη, στο λιμάνι του Πειραιά.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Παύλος Μαρινάκης, στην αρχή της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Αναπόφευκτη η παραίτηση Βαρβιτσιώτη»

«Όλοι κρίνονται συνεχώς. Μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του πρώην υπουργού (σ.σ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη) ήταν αναπόφευκτη και ορθή», είπε ο κ. Μαρινάκης, ανακοινώνοντας το όνομα του νέου υπουργού.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης
Ο Χρήστος Στυλιανίδης, διατέλεσε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ηταν Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων απο το 2014 έως το 2019. Την ίδια περίοδο ήταν και Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πριν αναλάβει Επίτροπος, ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (2014), ενώ σε δύο διαφορετικές περιόδους υπηρέτησε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας (2013-2014 και 1998-1999). Κατά την περίοδο 2006-2013 ήταν μέλος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων (εξελέγη το 2006 και το 2011 με τον ΔΗΣΥ) και είχε σημαντική κοινοβουλευτική παρουσία και δράση. Μεταξύ 2006 έως 2011 διετέλεσε, επίσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και εξελέγη μέλος του Προεδρείου της το 2012.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, ήταν, επίσης, Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας στη London School of Economics (LSE) της Μεγάλης Βρετανίας, Μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας-Κύπρου και Επισκέπτης Καθηγητής στο Ruhr Universität Bochum (RUB) Research School της Γερμανίας.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1958.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δικαίωση για τον Ν. Ανδρουλάκη η εισαγγελική...

Τι αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή...

Ο Ανδρέας γεννήθηκε, για να μην πεθάνει...

Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή ένας από τους μεγαλύτερες...

Δικαίωση για τον Ν. Ανδρουλάκη η εισαγγελική...

Τι αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή...

Ο Ανδρέας γεννήθηκε, για να μην πεθάνει...

Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή ένας από τους μεγαλύτερες...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης στη μητέρα της που χάθηκε στο φονικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Η 59χρονη γυναίκα σκοτώθηκε χθες ενώ τρεις ακόμη τραυματίστηκαν...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με τη βούλα της κυβέρνησης συνεχίζεται το πάρτι

Δυνατότητα νέων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς τις απαραίτητες...

Εορτολόγιο 7 Φεβρουαρίου: Σε ποιους να πείτε χρόνια πολλά σήμερα

Σήμερα Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Απόκριες 2026: Με άρματα και μάσκες… γεμίζουν τα ταμεία των τοπικών επιχειρήσεων – Πληρότητες έως 100%

Οι ελληνικές πόλεις ζωντανεύουν με καρναβαλικές εκδηλώσεις, φέρνοντας αυξημένα...