Blue Horizon: Βαριά ποινική δίωξη για κακουργήματα στους συλληφθέντες του

Ημερομηνία:

Δύο κακουργήματα που επισύρουν μέχρι και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης περιλαμβάνει το βαρύ κατηγορητήριο το οποίο αντιμετωπίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες, μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 36χρονου που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά αφού μελέτησε τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε, κατά περίπτωση στους τέσσερις κατηγορούμενους ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της συνέργεια στο αδίκημα αυτό, καθώς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, επίσης σε βαθμό κακουργήματος, με βάση τη διάταξη που θεσπίστηκε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που συστηματικά έσπρωχνε τον άτυχο 36χρονο μέχρι να τον πετάξει τελικά στη θάλασσα, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που διώκονται για αυτή τη μορφή συμμετοχικής δράσης.

Ο καπετάνιος αντιμετωπίζει το αδίκημα της διατάραξης των υδάτινων συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος

Ωστόσο, η δικογραφία δεν κλείνει εδώ για τη δικαιοσύνη, καθώς η εισαγγελέας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεση έδωσε εντολή να διενεργηθεί κατεπείγουσα ποινική έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκπρόσωπός του αν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και τί έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο στην τύχη του τον 36χρονο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας...

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...

Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο: Μαθητές ανάγκασαν...

Το περιστατικό που συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε από...

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας...

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...

Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο: Μαθητές ανάγκασαν...

Το περιστατικό που συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε από...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας ελεύθερος με όρους

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...

1ο Παγκρήτιο expo-Forum στις Βρυξέλλες για την προώθηση των Κρητικών Προϊόντων στην καρδιά της Ευρώπης

Πρόκειται για προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις που θα έχουν την...