Χ. Ταϊγανίδης: «Τολμήστε το ακατόρθωτο» λέει κολυμπώντας τα τελευταία από τα 250 χιλιόμετρα σε ανοικτή θάλασσα, από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία

“Τα τείχη που υψώνετε γύρω σας για να προστατευτείτε και να μην πληγωθείτε είναι κι αυτά που σας φυλακίζουν πολλές φορές. Στην ζωή μας πρέπει να κάνουμε υπομονή. Η ζωή είναι μαραθώνιος και να βγει ο αγώνας χρειάζεται να εξοπλιστούμε με υπομονή και να καλλιεργήσουμε την αντοχή μας”. Είναι οι σκέψεις που θέλησε να μοιραστεί μαζί μας ο παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης λίγο πριν ολοκληρώσει έναν προσωπικό του άθλο: Να διανύσει, κολυμπώντας σε ανοικτή θάλασσα, 250 χιλιόμετρα από την Σούδα ως τη Σητεία.

Ένας αγώνας που, όπως έχει γράψει το ertnews, ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου και σήμερα, 9 Νοεμβρίου, λίγο μετά το μεσημέρι, στο λιμάνι της Σητείας, φτάνει αισίως στο τέλος του. «Είμαστε πολύ πιο δυνατοί και ανθεκτικοί απ’ ότι νομίζουμε. Σε συνθήκες της ζωής μας όπου θα χρειαστούμε δύναμη, εκείνη θα μας φανερωθεί. Μπορούμε να διαχειριστούμε και να αντέξουμε ό,τι μας συμβαίνει στη ζωή, όσο και να μην το πιστεύουμε. Επενδύστε την ενέργειά σας στο να πιστεύετε στις ικανότητές σας κι όχι στο να τις αμφισβητείτε συνεχώς» λέει ο παραολυμπιονίκης, μεταφέροντας σε λέξεις αυτό που ο ίδιος κάνει καθημερινά, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα σθένους, ψυχικού και σωματικού.

Η συμβουλή του σαφής και αποτυπώνει την δική του στάση ζωής: «Μην κοιτάτε ποτέ πίσω. Κοιτάτε μόνο μπροστά, εκεί που θέλετε να πάτε. Πίσω να κοιτάτε μόνο όταν θέλετε να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας την απόσταση που έχετε διανύσει προς την εκπλήρωση των στόχων σας και την εξέλιξή σας. Αν θέλετε να είστε δυνατοί , θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στη ζωή σας. Αυτές θα σας κάνουν δυνατό ή θα σας θυμίσουν πως ήδη ήσασταν δυνατοί, απλώς δεν το είχατε συνειδητοποιήσει γιατί δεν είχατε χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δύναμη».

Δύναμη πήρε, όπως σημειώνει στην ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από την αγάπη και τα μηνύματα στήριξης που έλαβε καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. “Σε κάθε χεριά, σε κάθε μέτρο» λάμβανε αυτή τη δύναμη και γι’ αυτό, καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή του η προσπάθεια θα κάνει και εμάς να πιστέψουμε πως τα πάντα, ακόμη κι αυτό που φαινομενικά μοιάζει αδύνατο, μπορούν να γίνουν , αρκεί να το θελήσουμε και να πιστέψουμε στη δύναμη που έχουμε μέσα μας“.

O Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έχει αναπηρία στην όραση και πάσχει από ατροφία του οπτικού νεύρου. Eπίσης, φοβάται τη θάλασσα, αλλά και το να μπει – κυριολεκτικά – στα βαθιά. Τη θάλασσα τη φοβάται από παιδί. Όταν όμως εμφανίστηκε η αναπηρία στην όρασή του, τότε ένιωσε ότι ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσει ολοκληρωτικά τον φόβο του. Είχε έρθει η στιγμή να την κολυμπήσει.

Πριν από μερικούς μήνες, μετέτρεψε τον φόβο του σε δύναμη και κολύμπησε 50 χιλιόμετρα σε ανοιχτό πέλαγος από τη Ρόδο έως τη Σύμη. Tην 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε το εγχείρημα των 250 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτό πέλαγος, από τα Χανιά με προορισμό τη Σητεία.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.