Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Δ. Ρεθύμνης κ. Γιώργου Σκορδίλη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές «Erasmus»

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Δ. Ρεθύμνης κ. Γιώργου Σκορδίλη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές «Erasmus» από την Ιταλία, Λιθουανία Σλοβενία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα με θέμα « Φιλαναγνωσία – Επιστήμες και Τέχνη».
Σπίτι Πολιτισμού
10 Οκτωβρίου 2022

Αγαπητοί καθηγητές και μαθητές από την Ιταλία, τη Λιθουανία τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη χώρα μας
Καλωσορίσατε στο Ρέθυμνο!
Ο Δήμος Ρεθύμνης, οι συνάδελφοι και φίλοι σας στο 2ο Γυμνάσιο, σας υποδεχόμαστε όλοι, με χαρά και ικανοποίηση.
Είναι ελπιδοφόρα η διαπίστωση ότι στη σημερινή δύσκολη περίοδο, που η Ευρώπη αλλά και όλος ο κόσμος μας κλυδωνίζεται από τον πόλεμο, την πανδημία, την κλιματική αλλαγή, την οικονομική και κοινωνική κρίση, νέοι άνθρωποι, όπως εσείς, με την καθοδήγηση των καθηγητών σας, δείχνετε τόσο ενδιαφέρον για τη Γνώση.
Συνεργάζεστε, ταξιδεύετε, γνωρίζετε νέους από ξένες χώρες με τους οποίους μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα, καταργώντας τα σύνορα που χωρίζουν τους ανθρώπους.
Επιλέξατε την πιο ασφαλή οδό επικοινωνίας, σύμπραξης και δημιουργίας: Τη Γνώση. Το επιβεβαιώνει η συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Εrasmus, το οποίο προωθεί τη φιλαναγνωσία μέσα από τον ευφυή συνδυασμό της με τις επιστήμες και την τέχνη.
Πεδία που εγγυώνται τη γόνιμη διανοητική και ψυχική καλλιέργεια όλων μας καθώς και την αρμονική κοινωνική μας συμπόρευση.
Αποδεχθήκατε την πρόκληση να επικοινωνήσετε, έξω από τα γεωγραφικά σας σύνορα, με τη φρεσκάδα της νεανικής σας ματιάς και αντίληψης, τα οφέλη της φιλαναγνωσίας που αντανακλώνται σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους, στον πολιτισμό, στην καθημερινή μας ζωή, στη σκέψη και τις επιλογές μας.
Η συνεργασία σας με τους εκπαιδευτικούς και με συνομήλικους σας από διαφορετικές χώρες, αυτή η υγιής αλληλεπίδραση, αγαπητά μου παιδιά, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ωριμότητα, την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη.
Συγχαίρω λοιπόν κι εσάς και τους καθηγητές σας που σας ενέπνευσαν και σας στηρίζουν σε αυτές τις θαυμαστές δράσεις.
Ελπίζω η παραμονή σας στο Ρέθυμνο να σας επιτρέψει να γνωρίσετε τη φυσική ομορφιά, τον πολιτιστικό και διατροφικό του πλούτο, την αυθεντική και φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων του, ώστε στο μέλλον, να έχουμε τη χαρά να σας συναντήσουμε ξανά, ως φίλους και ταξιδιωτικούς επισκέπτες του.
Ιδιαιτέρως ευχαριστώ και συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 2ου Γυμνασίου για την ενεργή συμμετοχή τους στο ενδιαφέρον αυτό πρόγραμμα, το οποίο θα ωφελήσει όλους τους συμμετέχοντες αλλά και την πόλη μας.
Να είστε όλες και όλοι καλά και καλή επιτυχία στη μελλοντική σας εξέλιξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.